Teknolojinin gelişmesi ve aynı zamanda bilim adamlarının hayatımıza yaptığı dokunuşlardan sonra birçok köklü ürüne veda ettik. Ütü ise yakın gelecekte tarihe karışacak ürünler arasında yer alıyor. Bilim adamlarının yeni keşfettiği ve ortaya çıkardığı yeni bir ürün bürün piyasayı alt üst edecek gibi duruyor. Katlanma izi göstermeyen ve aynı zamanda kir tutmayan muhteşem teknolojiye sahip yeni fiber bütün dünyayı baştan aşağıya değiştirecek. Kirlenmeyen elbiselerin çamaşır makinelerinin tarihe karışmasını da sağlaması oldukça muhtemeldir.

YENİ KİMYASALLAR İLE ELBİSELER SİL BAŞTAN YAPILACAK


Kimyasal döneminin başlamasıyla birlikte bir hayli değişecek dünyaya ayak uydurmamız gerekiyor. Akıllı giysi dönemi ile birlikte giydiğimiz her şeyin çok daha dayanıklı, rahat ve aynı zamanda kirlenmeyen, ütü gerektirmeyen bir yapıya sahip olacağı belirtiliyor. Konuyla alakalı olarak bilim adamları yeni bir fiber keşfettiler. Fizikçiler ve aynı zamanda tekstil uzmanlarının araştırdığı bu yeni kumaş tipi akıllı ürünlerin çok yakında hayatımıza gireceği düşünülüyor.

İHTİYAÇ OLMADIĞI İÇİN İLERİ GİDİLEMİYOR


Teknolojinin her alanda kullanılması artık insanlar tarafından hoş karşılanmıyor. Bunun haricinde bazı teknolojilerin dünyaya ve aynı zamanda insana zarar verdiği düünülyor . İhtiyaç olmadığı için akıllı giysilerde herhangi bir devrim yapmak son derece zor oluyor. Bilim adamları gümüş ve fiber karışımı bu yeni maddenin kirlenmeyi, kırışmayı önlediği gibi vücut ısısının sürekli normal kalmasını sağlıyor. 2020 yılında yaygın olmaya başlayacak yeni nesil bu akılı elbiseler hakkında yorumlarınızı bekliyoruz.
Editör: Haber Merkezi