Günlerdir merakla beklenen 2020-2021 KYK yurt, burs ve kredi başvuruları hakkında kritik açıklama geldi. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2020-2021 eğitim öğretim yılı için burs ve kredi başvurularının başladığını duyurdu. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde de KYK burs, kredi ve yurt başvuruları hakkında bilgiler verildi. Yaşanan bu son dakika gelişmesinin ardından 'KYK yurt, burs ve kredi başvurusu nasıl ve nereden yapılır, ne zaman sona erecek ve şartları neler?' sorusunun yanıtı da merak konusu oldu.

BAŞLADI! KYK BURS, KREDİ VE YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN SONA ERECEK?

2020-2021 eğitim öğretim yılında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'na girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ile hâlen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencileri ve yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşlarının burs/kredi başvuruları başladı. Burs/kredi hakkından yararlanmak isteyen öğrencilerin 28 Ekim- 3 Kasım tarihleri arasında başvurması gerekiyor.

E-DEVLET GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

KYK BURS, YURT VE KREDİ BAŞVURUSU NASIL VE NEREDEN YAPILIR, ŞARTLARI NELER VE KİMLER ALABİLİR?

Haberimizden, 2020-2021 KYK burs, yurt ve kredi başvurusu hakkında merak edilenlere ulaşabilir, başvurular için gerekli olan belgeleri ve şartları öğrenebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi