Çocuk kelimesinin masumiyet anlamına geldiği konusunda, hemen hemen her kesim aynı kanıdadır.

Sağlam bir toplumun temel taşlarını oluşturan çocuklarımıza yönelik yapılacak her yatırım aslında geleceğe yapılmış bir yatırımdır.

Bilinçli bir toplumda sağlam bireyler oluşturmak İçin çocuklara ve gençlere her türlü sosyal ve kültürel aktiviteler düzenlenerek, o gençlerin yarınlara daha ümitli bakmaları sağlanır.

Karacadağ Gençlik Kültür ve Spor Kulübü olarak bu aktivitelerden yoksun kalan çocuklarımıza imkan oluşturmaya çalışan bir yapının bir parçası olmanın mutluluğunu anlatılmayacak bir hazla yaşadım.

 

Geçen hafta içinde Ankara’da düzenlenen Gençlik ve Spor Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleşen Şanlıurfa’ya Spor tesisleri yatırım proğramının davetlisi olarak katılma fırsatımız oldu.

24 erkek ve 8 adet kız sporcudan oluşan bir kafileyle yola çıktık. Daha yolculuğun ilk anlarından itibaren yaşları 9-15 arasında değişen bu gençlerle ilgili yol boyu yaşadıklarımı sizlere aktarmak isterim.

Çoğu öğrenci evlerinin dışına ilk kez çıkarken hayatlarında ilk olarak bir yolcu otobüsüne binmenin mutluluğunu gözlerinde açıkça okudum.

Yol boyu sürekli koltuk arası koridorda onların mutluluğunu paylaşarak o heyecanı dile getirmelerine vesile olmaya çalıştım.

32 öğrenciden 2’si daha önce bu yolu mevsimlik işçi olarak Ailesiyle Niğde’de patates tarlasında çalışmaya geldiği için kullandığını, 1 tanesi ise Ankara’ya Hastane tedavisi için geldiğini söylemiş, daha önce üzülerek geldiği bu yollara, ilk kez mutlu olarak tanıklık edeceklerini ifade etmişlerdi.

Daha durduğumuz ilk tesiste Marketlerde çılgınca paralarını harcamış,bu mutlu tablonun Baş Mimarı Kulüp Başkanımız Mustafa Gülpınar’a olan teşekkürlerini, temsilcileri olan biz hocalara sarılarak gidermeye çalışmaları, bütün çabamızın en güzel meyvesiydi.

Sabah saatlerinde Ankara’ya girişte çocukların ilgisini boy boy yüksek binalar çekmiş ve hepsi bizlerden cep telefonumuzu isteyerek bu yapıları fotoğraflamaya çalışmışlardı.

Ankara’da konaklayacağımız binaya yetişene kadar hepsi camdan, onlara yabancı gelen bu şehri görmek için adeta birbirleriyle yarışmışlardı.

Güzel bir kahvaltı programından sonra Hepsinin konakladığımız yerin personelleriyle sıcak ve samimi sohbetleri, Derneğimizin Sosyalleşme konusunda bu çocuklara aşıladığı özgüven açısından mutluluk vericiydi.

Kahvaltıdan sonra Bakanlık binasına gitmiş, ana kapıdan girerken Bakanlık çalışanları tarafından hepsine teker teker atılmış masum bir tebessüm, bu çocukların güzel yanlarının gösterisi gibiydi.

Konferans salonunda yerlerini almış, belkide hayatlarında ilk kez bu kadar büyük bir salonu görmenin heyecanıyla tüm etrafını 360 derece durmadan gözetlemeye geçmiş, ve etraflarına mutluluk pozları vermeye devam ediyorlardı.

Bu Mutluluklarının oluşmasında en büyük emeğe sahip olan kulüp Başkanımız Mustafa Gülpınar’ın salona girdikten sonra gelip onları kucaklaması, yolculuklarını sorması, inanılmaz bir serüvenin belkide onlar İçin en güzel yanıydı.

Toplantı sonrası Bakanlık bahçesinde toplanmış, Bakan bey ve tüm Bürokratların içinde bulunduğu bir pozun içinde yer almaları ve etraflarına saçtıkları tebessümleri bizim görmek istediğimiz tabloydu.

Herkes dağılmış ve Kulüp Başkanımız bahçeye çıkarak hepsiyle tek tek ilgilenmiş, Yönetim Kurulu ve bu gençlerle bu anı ölümsüzleştirmiştik.

Proğram sonrası bu gençlerle güzel bir restoranda yemek yemiş, çoğu küçük bedenlerini yormuş bu harika günden sonra hemen odalarına çekilmişti.

Yemek sonrası akşam saatlerinde Kulüp Başkanımızı çalışma ofisinde ziyaret etmiş, 

bu mutlu anlara tanıklık etmenin sohbetini ederken, Başkanımızında gün boyu yaşadığı yorgunluğa rağmen yüzünde bu Derneği kurmanın mutluluğunu görmek bize ayrı bir mutluluk vermişti.

2016 yılında kurulmuş, tüm gayesi sadece belli imkansızlıklardan dolayı, çoğu faaliyet ve aktivitelerden yoksun kalan gençlerimize imkan yaratmak olan Başkanımız Mustafa Gülpınar’a bizlere böyle bir hayrın içinde bulunmamıza vesile olduğu için ne kadar teşekkür etsek azdır.