Evde zaman zaman yaşanan eşler arasında anlaşmazlıklar, soğukluk getirir. Bir süre sonra boşanmaya kadar giden aile sorunlarının önüne geçmek için evdeki huzur ve mutluluğu arttıran dua önerilerini derledik. Eşlerde muhabbet nasıl arttırılır? Evlilikte aile içerisindeki huzur ve mutluluk duaları

Yumuşak başlılığı, nezaketi, merhameti, sabrı, adaleti, hoşgörülüğü ve iyimserliği ile bizlere daima rehber olan Peygamberimiz (SAV), Allah (c.c) katında aile reisinin değerinin eşine ve yakınlarına gösterdiği değerle ölçülebileceğini belirtmektedir. Eşlerine karşı her zaman yumuşak ve hoşgörü sahibi olan Efendimiz (SAV) bu anlamda da bizlere örnek olmaktadır. 'Ahir zaman' olarak nitelendirdiğimiz şu çağda özellikle de son zamanlarda boşanma oranlarının ne yazık ki misliyle arttığını görüyoruz. Boşanma nedenleri her aile durumuna göre farklılık gösterse de birçoğunun genellikle anlaşamadıkları için boşanmak istediklerini duyuyoruz. "Allah Teâlâ'ya, helal kıldığı şeylerin en sevimsizi talaktır." hadisinde eşler arasında boşanma her ne kadar haram olmasa da Allah'ın zorunlu olmadığı sürece istemediği bir şeydir.

Evlilikte eşlerin birbirine karşı hoşgörülü ve yumuşak olmasını isteyen dinimizde, erkeklerin kadınlardan tam anlamıyla mükemmellik beklememelerini öne sürülmektedir. Her insanoğlunun ufak tefek bile olsa bazı kusurlarının olabileceğini bu durumlarda sert davranılmaması gerektiğini tavsiye etmektedir. Bu durumu en iyi şekilde özetleyen hadis-i şerif ise şu şekildedir: “Kadın kaburga kemiğinden yaratılmıştır. Hep seni hoşnut edecek şekilde davranamaz. Eğer ondan faydalanmak istersen bu haliyle faydalanabilirsin. Şayet doğrultayım dersen kırarsın. Kadının kırılması da boşanmasıdır.” (Müslim, Radâ 59).

EVİN HUZURU VE MUTLULUĞU İÇİN OKUNACAK DUALAR NELER?

EVDE KAVGA OLMAMASI İÇİN BARIŞMA DUASI:

“Bismillahirrahmanirrahim” “Allahümme elif beyne kulubina ve aslih zate beynina ve’hdina sübüle’sselami ve necnina mine’z-zulümati ile’n-nuri ve cennibe’l fevahişe ma zahare minha ve ma betane.”

Manası: “Allah’ım kalplerimizi birleştir. Aramızı düzelt ve bizi kurtuluş yollarına ilet. Bizi karanlıktan aydınlığa çıkar ve büyük günahların açığından da gizlisinden de uzaklaştır.

- Hz. Halid bin Velid (ra) bir gün Efendimiz (SAV)'e gelerek; "Ya Rasulallah, içimde korku ve sıkıntı var, insanlardan uzaklaşmak istiyorum." dedi. Peygamber Efendimiz (sav) O'na. "Yatacağın zaman bu duayı okursan, o hallerden kurtulursun." buyurdu.

Bismillahirrahmanirrahim. Euzü bi kelimatillahi't-tammati min gadabihi ve şerri ibadihi ve min hemezati'ş-şeytani ve en yahdurun.

Manası: Allah'ın bana kızmasından, kulların kötülüklerinden, şeytanın vesveselerinden ve bana kurduğu tuzaklardan Allah'ın tam kelimelerine sığınırım.


 

Editör: Haber Merkezi