Şanlıurfa Milletvekili ve Eski Devlet Bakanlarından Eyyüp Cenap Gülpınar’ın destekleriyle Türkiye Grameen mikro kredi programı kapsamında İlçede 13 yılını dolduran mikro kredi şubesi 4 bin kadını iş sahibi yaparken aktif olarak 585 kadına da girişimcilik desteğini sürdürmeye devam ediyor. 

Pandemi sürecinde 2 milyon destek alan Siverekli kadınlar hem kendi işini kurup iş sahibi olurken bazı kadınlar da evde El işi, Örgü, Salça, Biber, Patik gibi birçok ev ve el işlerini yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyorlar.

Her geçen gün kadınlara yönelik ciddi desteklerin sağlandığını belirten Siverek Mikro Kredi Şube Sorumlusu Ramazan Açık şunları kaydetti. ’’2008 yılında Rahmetli Devlet Bakanımız Eyyüp Cenap Gülpınar’ın destekleriyle kurulan şubemiz de bu güne kadar 4 bin kadınımıza iş imkânı sunduk. Her zaman olduğu gibi pandemi sürecinde de gerek evde çalışan gerekse kendi işini kurmak isteyen kadınlarımıza 2 milyon TL. gibi destek sağlandı. Şuan aktif olarak ta 585 kadınımıza da mikro kredi destekleriyle açmış oldukları işyeri ve evde yürüttükleri çalışmalar neticesinde bizde desteklerimizi sürdürüyoruz, 13 yıllık çalışmalarımız sonucunda İlçe genelinde kadın çalışanımız ve patron kadınlarımızın sayısı da çoğalmış durumdadır. Kadınlarımız aile bütçesine katkı sunmak amacıyla mikro kredi desteğiyle bu güne kadar Kuaför, Terzi, Bakkal, Tuhafiye, Tatlıcı, Tekstil ve birçok meslekte işyerini açmış ve aktif bir şekilde çalışmalarını yürütmektedirler.‘’ dedi.

-PANDEMİ SÜRECİNDE KADINLARIMIZIN HEP YANINDA OLDUK

Pandemi sürecinde evde işlerini yürüten ve işyerlerinde kısıtlı imkânlarla çalışan kadınlarımıza iş hayatında başarılı sağlaması amacıyla kadınların her daim desteklendiğini söyleyen Şube Sorumlusu Ramazan Açık şunları belirtti. ‘’Ülke olarak salgınla hep birlikte mücadele verirken bizde iş hayatına atılan ve aile bütçelerine katkı sunmak isteyen kadınlarımızın her zaman destekçisi olduk. Kadınlarımızın toplumda başarılı olması ve kendi ayakları üzerlerinde durması amacıyla salgın sürecinde Sosyal kalkınma kredisiyle kadınlarımızın ödeyebileceği çok düşük taksitlerle yaklaşık 200 bin TL değerinde ürün desteği sağlanmıştır, şuan şubemizde değerlendirmeye alınan 120 kadının eğitim süreci tamamlanmış ve kredi fon durumuna göre yaklaşık 400 bin TL kredi desteği sunacağız, şubemizden destek alarak işyeri açan kadınlarımızın sayısı da 38’e yükselmiştir’’ ifadelerine yer verdi.

-MİKRO KREDİYLE TANIŞTIKTAN SONRA HAYATIM DEĞİŞTİ

5 yıldır kredi desteği alarak Terzilik işleten Fatma Seyfioğlu şunları kaydetti. ‘’Mikro krediyle tanışmadan önce evde küçük bir odada terzilik yapıyordum, mikro krediyle tanıştıktan sonra hayatım değişti, şuan aldığım desteklerle kendi işyerimi kurarak eşim ve çocuklarımın da destekleriyle işyerimi çalıştırıyorum. Eşim ve çocuklarımda bana destek oldu hep birlikte çalışarak hem çocukların eğitim masraflarını hem de ev ihtiyaçlarımı işyerimin geliriyle karşılıyorum, bu anlamda kendi işini kurmak veya evde işlerini yürütmek amacıyla mikro krediden faydalanabilirler.’’ diye konuştu.

KAYNAK: SABAH

Editör: Haber Merkezi