Yürüttüğü projeler, uluslararası problemlerde kurum olarak aldığı rol, ulusal ve özellikle uluslararası alanda yakaladığı başarılar ile Türkiye’de örnek bir belediyecilik gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yeni bir ödüle layık görüldü. Japonya ile kurduğu ikili ilişkiler sebebi ile Japonya ve diğer ülkeler arasında dostluk ilişkilerinin geliştirilmesine önemli katkılarda bulunan kişi ve kurumlara verilen Japonya Dışişleri Bakanı Ödülü’nün sahibi Başkan Fatma Şahin oldu. Ödül, Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Kazuhiro Suzuki tarafından Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü’nde düzenlenen resepsiyonda verildi.


Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Büyükelçi Suzuki Kazuhiro’nin yanı sıra Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, JICA Türkiye Ofisi Başkanı Nobuhiro İkuro, İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Emrah Baydemir, oda başkanları ve şehir protokolü katıldı.

“Japonya, bütün dünyaya, dünya barışına verdiği destekle çalışma modeli ortaya koydu”
Ödül töreninde konuşma yapan Başkan Fatma Şahin, Türk ve Japon halklarının, hükümetlerinin, Japonlarla olan yerel diplomasinin en güçlü dönemi yaşandığını söyleyerek, “Dünyanın en zor coğrafyasındayız ve bu zor coğrafyada iyi dostluklar kurarak, ‘kötü gün dostu’ dediğimiz zor zamanlarda bizim yanımızda olan ülkeler ve kardeşler bizim için çok kıymetli. Bu konuda bütün dünyaya ve dünya barışına verdiği destekle çalışma modeli ortaya koyan Japonya’ya, kıymetli hükümetine, değerli halkına ve onları temsil eden değerli büyük elçimize emeği için teşekkür ediyorum. Hepimiz zamanın ve mekanın şahitleriyiz. Halkların kültürleri, yaşamlarının birbirine benzediği iki özel halk Türk ve Japon halkı. Aile yaşantıları, yaşlıya gösterdiği saygı, müzik enstrümanları, müzikleri birbirine benziyor. Bunlar, iki halkın ne kadar ortak kültüre sahip olduğunu ve bu kültürün bir kimliği temsil ettiğini, dolayısıyla ortak geçmişimiz olduğunu gösteriyor. dedi.

“Şahin, Japonya’nın gelecekte dostu olarak iki ülke ilişkisine büyük katkı sağladı”
Fatma Şahin’e iş birliği için teşekkür eden Büyükelçisi Suzuki Kazuhiro, “Sığınmacıları kabul eden Gaziantep’in büyükşehir belediye başkanı olarak halkın yükünü azaltmak için çok çalışmaktadır. Şahin, Türkiye’nin dostu Japonya ile beraber kanalizasyon altyapı desteği projesini yaparak Japonya’nın bölgeye verdiği desteği sağlamlaştırdı. Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olarak ise Japon bilgi ve birikimi ile Ankara ve Gaziantep’te afet önleme seminerleri yaptı. Sayın Şahin, Japonya’nın gelecekte dostu olarak iki ülke ilişkisine büyük katkı sağladı. Bu ödülle Türkiye ve Japonya arasında daha büyük iş birliklerinin olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi