Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yeraltı suyu alarm veriyor Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yeraltı suyu alarm veriyor

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Finlandiya ve İsveç'in NATO başvurusu ve Türkiye'nin endişeleriyle ilgili müzakerelerin süreceğini, Madrid Zirvesinin son tarih olmadığını söyledi.
 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal ile Brüksel'deki NATO karargahında Finlandiyalı ve İsveçli muhataplarıyla yaptıkları görüşmelerden sonra basın toplantısı düzenledi. NATO Genel Sekreterliğinin ev sahipliğinde İsveç ve Finlandiya'nın üyelik başvurusuyla ilgili sürece dair müzakereler yaptıklarını aktaran Kalın, başından beri Türkiye'nin endişelerinin ve beklentilerinin karşı taraflara açıkça ifade edildiğini hatırlattı.

Terör faaliyetleri sona erdirilmeli
Kalın, PKK/YPG, FETÖ ve DHKP-C gibi terör örgütlerinin faaliyetlerinin ve mevcudiyetlerinin sona erdirilmesine yönelik beklentilerin ifade edildiğini kaydederek, "Temel beklentimiz, Türkiye'nin ulusal güvenliğine tehdit teşkil eden bu terör örgütlerinin buradaki yapılanmasının, para toplama, adam devşirme, propaganda gibi faaliyetlerinin sona erdirilmesi." dedi.

Editör: Haber Merkezi