Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Bir süredir kanser tedavisi gören ve 1 aydır bilinci kapalı halde olan Yılmaz, pazar günü İstanbul’da düzenlecek törenle son yolculuğuna uğurlanacak. “Milletimizin başı sağolsun” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yılmaz ailesine başsağlığı diledi.

1991-1999 yılları arasında 3 kez başbakanlık ve bakanlık yapan siyasetçi Mesut Yılmaz, 73 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Rutin sağlık kontrolünde akciğerinde tümöre rastlanan Mesut Yılmaz, 23 Ocak 2019’da yapılan operasyon sonucu kanserli tümörden kurtulmuştu. Ancak Mayıs 2020’de bu kez Mesut Yılmaz’ın beyin sapında tümör saptanmıştı. Tümör nedeniyle operasyon geçiren Yılmaz, ameliyat sonrasında Şişli’deki özel bir hastanede tedavi altındaydı. Durumu gün geçtikçe kötüleşen Yılmaz dün sabah saatlerinde yaşamını yitirdi.

Yılmaz’ın tedavi gördüğü hastaneden yapılan açıklamada “Eski Başbakanlardan Sayın Ahmet Mesut Yılmaz yaklaşık 2 yıldır, akciğer kanseri ve sonrasında gelişen tıbbi durumlar nedeniyle sürdürdüğü mücadelesine bugün itibarı ile yenik düşmüş ve hakkın rahmetine kavuşmuştur. Kederli ailesine ve sevenlerine sabırlar dileriz. Türk milletinin başı sağ olsun” denildi. Vefatın duyulmasının ardından hasteneye çok sayıda ziyaretçi geldi. Ziyaretçiler, Yılmaz ailesine başsağlığı mesajlarını ilettiler.

‘Acımız büyük’

Aile adına açıklama yapan Mesut Yılmaz’ın kardeşi Turgut Yılmaz oldukça üzgündü. Turgut Yılmaz “Pazar günü saat 12.00’de pandemi tedbirleri çerçevesinde Marmara İlahiyat Camii’nde cenaze namazı kılınacak. Hepimizin bu dönemde kurallara riayet etmesi lazım. Mesafeyi ayarlamamız lazım. Maske takmamız lazım. Hepimizin başı sağ olsun.” dedi.

Mesut Yılmaz’a en yakın isimlerden Abdurrahim Albayrak da hastaneye gelen isimlerdendi. Açıklama yaparken gözyaşlarını tutamayan Albayrak, “Hayatımın en zor ve acı günlerinden bir tanesini yaşıyorum. En son yoğun bakımda yanına gittim. Tenine dokundum. Maalasef hiçbir tepki vermedi. 1 aydır hiçbir tepki vermiyordu. Beyninden sinyaller gelmiyordu. Biz değişmez dört arkadaştık. Mesut Yılmaz, Turgut Yılmaz, ben ve Sinan Uyanık… Biraz sonra yine konuta geçeceğiz. Yine üçümüz toplanacağız. Mesut Beyi burada bırakıyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi