ENGELLİLİK NEDİR?

Engellilik doğuştan veya sonradan herhangi bir hastalık veya kaza sonucu bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yetilerini çeşitli derecelerde kaybetmiş, normal yaşamın gereklerine uyamama olarak tanımlanmaktadır.

Her bireyin Engelli Adayı olduğu bir dünyada, engelli vatandaşlarımıza engel olmamak, bu vatandaşların sosyal hayata adapte olup yaşamlarını normal bir seyirde yaşamaları için her bireyin yapması gerekenler vardır.

Engelliler gününün farkındalık yaratmak mühim olduğu gibi Engelli vatandaşlarımızı anlamak toplumsal hayatlarındaki zorlukları kolaylaştırmak için bir güne sığmamak daha mühimdir.

Buna mütekabil her sağlıklı bireyin bir engelli adayı kuramını kavrayan, bu konuda onları anlayabilen ender kişilere müteşekkir olmak gerekir.

kişi, iç mekan, spor, grup içeren bir resimAçıklama otomatik olarak oluşturuldu

Onları anlamak için empati yapabilen onların hayatlarını nispeten kolaylaştırmak için var gücüyle çalışan toplumsal hayata sıkıntısız katılmaları için ortam yaratan, Türkiye’ye empati kurma, farkındalık bilinci aşılama bağlamında ender insanlardan olan Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ONURSAL Başkanı, Türkiye’nin en genç federasyon başkanı unvanıyla engellilerin sporla tanışması, bu sportif başarıyı uluslararası arenalarda sergilenmesine vesile olan ve de en önemlisi federasyonu kurumsal hale getiren Sayın Mustafa Gülpınar’ı saygıyla anmadan geçmek olmayacaktır.

2008-2012 yılları arasında bedensel engellilerle ilgili ciddi çalışmalar yapan, sportif anlamda uluslararası turnuvalarda ödüller kazandıran, 2012 Londra Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nda 7 madalya ile yurda dönen ve en önemlisi Federasyona ayrılan bütçenin yerini bulmasını sağlayan bir Başkan’dır Mustafa Gülpınar

Borçlu ve batmış bir federasyonu devralıp görevi bıraktığında sayısız başarıyla beraber Federasyonu yaklaşık 500 bin TL kâra geçiren ilklerin Başkan’ı olarak hatırlanıyor.

Federasyon içerisinde hala yaptıklarıyla anılan Mustafa Bey, Urfa’mızın yetiştirdiği önemli isimlerdendir.

Ez cümle olarak şunu ifade etmek gerekir ki;

Bizler engelli adayı bireyler olarak 3 Aralık Dünya Engelliler gününde bir mesaj atıp vicdan rahatlatmak yerine, başarıları uzun yıllar anlatılacak olan Mustafa Gülpınar gibi farkındalık yaratacak faaliyetlerde bulunmak yerinde olacaktır.

Engelsiz Türkiye için el ele...