Başından bu yana işgalci İsrail'in Filistinde uyguladığı terör eylemlerine sert tepki veren Diyanet İşleri Başkanlığı tepkilerine devam ediyor.

İnsanlığın en köklü mirasını, peygamberlerin aziz hatırasını ve Mescid-i Aksa'yı kalbinde taşıyan İslam beldesi Kudüs başta olmak üzere Filistin topraklarında işgalci İsrail tarafından on yıllardır devam eden zulüm, baskı ve katliamlar acımasızca sürüyor.

İşgalci İsrail, insanlık onuru ve mabetlerin dokunulmazlığını ayaklar altına alarak Kadir gecesinden bugüne gerçekleştirdiği saldırılarda bebek, çocuk, kadın ve savunmasız insanlar başta olmak üzere onlarca masum insanı en ağır silahlarla katletti.

- Diyanet'ten Cuma namazı öncesi duaya davet

Diyanet İşleri Başkanlığı, Filistin ve Kudüs bilincinin yerleşmesi ve işgalci İsrail'in katliamlarının son bulması amacıyla tüm yurtta vatandaşları cuma namazı öncesi duaya çağırdı.

81 il müftülüğüne konuya ilişkin bir yazı gönderen Başkanlık "Filistinli kardeşlerimizin yapılacak her türlü maddi yardım kadar, manevi desteğe de ihtiyaçları vardır." dedi.

Yazıda, tüm camilerde cuma namazı öncesi Yasin, Fetih, Mülk ve kısa sureler okunarak dualar yapılacak.

KAYNAK: DİYANET HABER

Editör: Haber Merkezi