Amasya İl ve ilçe müftülüklerine bağlı hafızlık Kur'an Kurslarında hafızlık eğitimlerini tamamlayıp, Diyanet İşleri Başkanlığınca uygulanan Hafızlık Tespit Sınavı’nda başarılı olan 500 öğrenci için “Hafızlık İcazet Merasimi” düzenlendi.

Amasya Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen merasimine Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Amasya Milletvekilleri Levent Karahocagil ve Hasan Çilez,

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin, Gençlik Spor Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanı Hasan Davulcu, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Hafızlık Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Amasya İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Amasya Valisi Mustafa Masatlı, “Hafızlık eğitimlerini başarıyla tamamlayarak icazet almaya hak kazanan, Kuran-ı Kerim aşığı gençlerimizi tebrik ediyorum.

Hafızlığınız mübarek olsun. Asırlardır Türk İslam tarihine şahitlik eden, alimler, mutasavvıflar ve hafızlar şehri Amasya’mızda Kur'an ahlakı üzerine yetişmiş 500 gencimizin hafızlık icazetlerine hep birlikte şahitlik ediyoruz. Kur'an-ı Kerim Yüce Mevla’mızın, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (s.a.s.) zatında tüm insanlığa gönderdiği en önemli rehber ve yol göstericidir” dedi.

KAYNAK: DİYANET HABER

Editör: Haber Merkezi