Yerli otomobilin tanıtılmasının ardından SUV araçla ilgili detaylar gün yüzüne çıkmaya başladı.

Sabah Gazetesinden aktarılan bilgilere göre yerli otomobil çok yakında ön siparişe açılacak. Yerli otomobil talebinin başlayacağını ifade eden Sabah Gazetesi yerli otomobile sahip olmak isteyenlerin ön ödeme için 30-40 bin TL‘yi gözden çıkarması gerektiğini belirtti.

Ön sipariş Talebinin TOBB’un bünyesinde yapılacağı, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) dışında başlatılan çalışma ile otomobili almak isteyenlerin sayısı ve ödeyecekleri rakamın da belirleneceği ifade ediliyor.

Fabrika kurulduğu andan itibaren oluşturulacak hesapta ön ödeme paralarının toplanmaya başlayacak. Bu modelle, otomobil fabrikasının yatırımı için gerekli olan finansmanın bir kısmının da sağlanacağı söyleniyor.

Tasarımı kadar performansıyla da dikkatleri üstüne topluyan Yerli otomobil , Arkadan itişli versiyonda 200 beygir güç ve 7,6 saniyelik 0-100 performansı vadeden SUV aracın 4×4 versiyonda ise 400 beygir güç ve 4,8 saniyelik 0-100 seviyesine çıkması bekleniyor.

Maksimum sürat ise iki yerli araç için de saatte 180 km. Hızlı şarj teknolojisi ile 30 dakikada yüzde 80 batarya doluluğuna ulaşabilecek yerli otomobil araçlarının batarya ömürlerinin de uzun olduğunu belirtelim. 8 yıl pil garantisi sunacak yerli otomobilin bakım maliyeti de çok düşük. Yerli otomobilde benzinli ve dizel araçlardaki gibi mekanizmalar olmadığı için bakım maliyetinin düşük olacağını söylemek mümkün. Dijital ayna ve saklı kapı kolu gibi yenilikçi teknojilerin de kullanıldığı otomobilin konsolunda üç alt merkezde bir adet olmak üzere toplamda dört ekran karşımıza çıkıyor. Yerli otomobilin ismi ise önümüzdeki yılın ortasında gerçekleşecek lansmanda ortaya çıkacak. Bu sitede ve bağlantılı sayfalarında yer alan içerikler; tamamen veya kısmen LOG’un yazılı izni olmadıkça kaynak gösterilerek veya alıntı yapılarak dahi kullanılamaz, çoğaltılamaz ve değiştirilemez. 

Geçtiğimiz günlede tanıtılan ve büyük ses getiren Türkiye'nin Yerli ve Milli otomobili herkesimin takdirini kazanmış ve dünya gündemine oturmuştu. Tanıtımın hemen ardından ilk siparişi Cumhurbaşkanı Erdoğan vermiş, ardından Jandarma Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sipariş vereceğini bildirmişti

Kaynak: log.com.tr

Editör: Haber Merkezi