Son günlerde ayçiçeği yağı üzerinden oluşturulmaya çalışılan “yok” algısı gerçeği yansıtmıyor. 

Yıllık bitkisel sıvı yağ üretiminin yüzde 70’ni yerli olarak üretildiğine dikkat çeken tarım sektörü temsilcileri, spekülatif söylemlerle vatandaşı stokçuluğa yönlendirilmesine tepkili. 

Türkiye’nin sıvı yağ stokları ve yeni sezondaki rekolte beklentisini değerlendiren İstanbul Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir, şu anda stoklarda yeterince ürün olduğunu vurguladı.

Ürünü üretenin para kazanamazken aracı satıcıların kat kat fazla kazandığını ifade eden İstanbul Ziraat Odası Başkanı, “Yaşanan panik ve kaos havasının amacı insanları korkutmak. 

2024 yılı Asgarî Ücret fiyatı belli oldu 2024 yılı Asgarî Ücret fiyatı belli oldu

Bunun üzerinden para kazanmak ve siyasi rant elde etmek. Muhalif medyada da bu görüntülerin özellikle servis edilmesi, kriz varmış gibi lanse edilmesi tamamen planlıdır. 

Daha önce yapamadıklarını 2022'de gıda üzerinden, ekonomi üzerinden yapmaya çalışıyorlar. Korku anındaki reaksiyonları iyi biliyorlar. Bunun üzerinden oynuyorlar. 

Kazanan yine kaostan beslenenler oluyor. Bu kriz yapay bir kriz ve tamamen algılarla yönetiliyor. Devletimiz en kısa sürede buna çözüm bulacaktır” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi