Motorlu taşıtlar vergisinde 2019 yılı için bir güncelleme söz konusu olacak. Asgari ücretin artması ile beraber vatandaşın merak ettiği konulardan birisi yeni yılda gelecek zamlar ile alakalı oldu. Zam haberleri ise yavaş bir şekilde gelmeye başladı. Daha önce yayınlanan göre motorlu taşıtlar vergisinde yüzde 23 değerlerinde bir zam söz konusu olmuştu. Yeni gelen haberlere göre zam oranı düşürüldü.

Cumhurbaşkanı talimatıyla yeniden değerlendirmeye alınan vergilerde ciddi bir değişiklik oldu. Yapılan zam geri çekilerek tekrar değerlendirme kapsamında yüzde 15 değerlerinde bir zam oranı belirlendi. Cumhurbaşkanı kararnamesi ise Resmi Gazete'de yayımlandı. Hazine ve Maliye bakanlığının kontrolünde olacağı yasa kapsamında işlemlerin uygulanması başlayacak. 2019 yılında otoyollara ve aynı zamanda motorlu araların kullandığı birçok alana zam gelmesi bekleniyor.

2019 MTV ORANI KESİN OLARAK BELİRLENDİ


Yayınlanan karara göre MTV düzenlenerek geriye çekilme söz konusu oldu. Resmi Gazete'de yayınlanan bilgilere göre 1 Ocak 2019 itibarıyla işleme alınacak yeni kararın ayrıntıları çok yakında belli olacak. 1 Ocak 2019 itibarıyla yüzde 15 değerlerinde olan zam itibarıyla vergiler ödenecek. Motorlu araç sahiplerini ilgilendiren karar değiştirilmemek üzere resmi gazetede yayımlanmış oldu.
Editör: Haber Merkezi