Dünyanı dört bir yanında mağazaları bulunan teknolojik ürün satıcı olarak bildiğimiz MediaMarkt, Sabancı Holding'e bağlı Teknosa  mağazalarını almak için Sabancı holding ile uzun görüşmeler gerçekleştirdi. Yapılan görüşmeler şirketin borsa değerleri açısından gizli tutulmuştu. Geçtiğimiz günlerde Sabancı holding tarafından gerçekleştirilen açıklamada iki firma arasındaki görüşmelerin son bulduğu açıklandı.

Yapılan açıklamada Almanya merkezli elektronik ürün satıcı MediaMarkt'ın bağlı olduğu ana şirketi Ceconomy şirketi ile arasında gerçekleşen görüşmeler sonucunda bir karara varıldığı ama kararın hemen açıklanmayarak günümüze kadar beklenildiği söylendi. Beklemenin sebebi olarak da ilk başlarda görüşmenin sonuçlarının belli olmadığı için daha sonrada görüşmenin sonuçlarının kamuoyuna duyurulmasının Teknosa'nın borsadaki hisselerini etkileyeceği ve Teknosa hisselerine sahip müşterilerinin borsadaki bu oluşabilecek dalgalanmadan korumak istediklerini vurguladılar.

SABANCI HOLDİNG YATIRIMCILARINA SAHİP ÇIKTI


Geçtiğimiz bir yıl içerisinde döviz kurundaki dalgalanmalar sonucunda iki firma arasındaki görüşmelerin askıya alındığı, yapılan son görüşmeler sonucunda da yapılan bu görüşmelerin tamamen son bulduğu açıklandı. Görüşmeler 19 Ocak 2018 tarihinde başlayıp 13 Eylül 2018 tarihinde son bulduğuna değinildi. Günümüze kadar olan süreçte 170 milyon dolarlık bir yatırım olan Teknosa'nın geçtiğimiz yıl Sabancı Holding'e kazancının 934 milyon doları bulduğu bunun 3,2 milyar TL'sinin de ciro olduğu vurgulandı. Bu denli büyük bir mağaza zinciri olan Teknosa'nın şuan 70 ilde 210 mağazası olduğu söylendi. Yatırımcılarını herhangi bir spekülatif bir hareket karşısında koruyacağını söyleyen Sabancı Holding yöneticileri, her daim yatırımcılarının arkasında olduğunu, bir aile olduklarını vurguladı.
Editör: Haber Merkezi