Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasından gelen çarpıcı bir haber az önce açıklandı. Bu sene kredi kartı kartlarının faizlerinde arttırıma gidilmeyeceği gibi bir karar almaya hazırlanan Merkez Bankası bu kararın arkasında duracak gibi duruyor. Merkez Bankasının yaptığı bu açıklama insanları bir nebze olsa da sevindiriyor. 2019 yılında asgari ücrete zam gelmesinin hemen ardından hayatımızdaki her şeye zam yapılacağı düşüncesi bizi çok düşündürüyordu. Devlet makamları tarafından yapılan açıklamalar neticesinde kredi kartlarına yapılmayacak bir faiz artışı ev geçindiren ve çocuk okutan vatandaşın yararına olacak.

ZAM YAPILMAYACAĞI HABERİNE VATANDAŞ İNANMIYOR


Merkez Bankasının aldığı bu kararın altında 'ne var ne yok' diye düşünmeye başlayan ekonomistler henüz bir sorun göremedi. İnsanlarımızda da bizde de son yıllarda olan bu alışkanlık her iyiliğin altında yada her iyileşmenin altında bir kötülük aramaya başladık. Merkez Bankası çalışanlarının bu tür bir hareket yapması hem vatandaşın hem de ülkenin yararına olacak bir adımdır. Kredi kartlarında faize gidilmeyeceği haberi bazı insanların telaşa kapılmasına sebep olsa bile herhangi bir sorunun olmadığını haberurfa.com ekibi olarak söyleyelim.

TÜRKİYE 2019 YILINI VERİMLİ GEÇİRMELİDİR!


Geçtiğimiz günlerde yurt dışı kaynaklı bir ekonomi dergisi olan S.T dergisinin yaptığı açıklamada Türkiye ekonomisi 17.sırada Hollanda'nın hemen arkasında duruyor. Hollanda'nın yıllık yaklaşık 945 Milyar dolarlık bir GDP nominal değeri olurken Türkiye'de ki bu değer yaklaşık olarak 909 milyar dolar diye tahmin ediliyor. Eğer önümüzdeki 2019 yılını verimli bir şekilde geçirirsek ve yerli üretimde başaralı olup ihracat oranımızı ithalat oranımıza eş oranda yükseltirsek 16.sıraya yerleşebilmemiz çok ama çok kolay olacak. Ekonomimizin bu denli iyileşmesi bu ekonomik kararların ilerleyen zamanlarda daha da iyi haberler meydana getirmesi kaçınılmaz olacak.
Editör: Haber Merkezi