Rahip Brunson olaylarından bu yana ateşi düşmeyen doların güncel kuru son değerlere göre 5.20 seviyelerindeydi. Olayların başladığı ve Türkiye'yi tehdit eden Amerika'nın ekonomik saldırısından bu yana dolar 7 liraya çok fazla yaklaşmamıştı. Dün gece birden ateşi yükselen dolar neredeyse 6 liraya kadar ilerledi. 5.88 ve 5.84 lira seviyelerinde seyreden dolar Google verilerine göre şuanda 5.44 liradır. Akşam saatlerinde kadar düşüş yaşanması bekleniyor ama elbette neler olacağını tahmin edemiyoruz.

ASYA'NIN SATIŞ ATAĞI DOLARIN ATEŞİNİ ÇIKARDI


Asya'da yapılan satış atağından dolayı dolar değer kazanmaya başladı. Asya'nın yaptığı satış atacağı sebebiyle 15 Ekim 2018 tarihinden bu yana dolar ilk defa bu kadar yükseldi. Doların 5 liranın altına inmesi beklerken yeni yıla girdiğimiz bugünlerde tekrar ateşinin yükselmesi hepimizi korkutuyor. Daha önce Mart ayında yapılacak seçimlerden dolayı doların yükseleceğini iddiasını sizinle paylaşmıştık. Bu iddiaların gerçek olup olmadığını bilmiyoruz ama doların bu şekilde yükselmesi iş adamlarını bile korkutuyor.

HİSSE SENETLERİNDE CİDDİ GERİLEME OLDU


Apple'ın bu sene içerisindeki satış hedeflerini düşürmesi ve yukarıda bahsettiğimiz gibi Asya'da yer alan hisselerdeki ciddi değişiklik doların yükselmesini tetikledi. Doların yükselmesinin sebepleri arasında herkesin tahmin ettiği gibi bırakılan hisse senetleri de var. Apple'ın satış hedefini düşürmesi hissedarları kızdırdı ve sonucunda dolarda ciddi bir düşüş yaşandı. Doların 5.40 lira seviyelerinde kendine yer bulması bekleniyor.
Editör: Haber Merkezi