Dünyanın en değerli şirketi 2017 yılında Amazon olarak seçilmişti. Hem geliri hem de çalışanlarının rahatlığı baz alınarak seçilen şirketlerde 2018 yılında yine bir araştırma yapıldı. 2018 yılında da dünyanın en değerli şirketi tekrar Amazon oldu. Wall Street verilerine göre 2019 yılında da yatırımlarına hız kazandırılırsa Amazon 2019 yılında da dünyanın en değerli şirketi seçilebilir. 796.8 milyar dolar piyasa değeri olan Amazon, 2018 yılında Apple ve Microsoft'u geride bırakarak ciddi başarılara imza attı.

İSLAM ÜLKELERİNDE TEPKİ ÇEKMİŞTİ


Amazon kendi ürettiği ürünleri satmanın dışında aynı zamanda binlerce satıcıya da ev sahipliği yapıyor. Satıcılar sayesinde de bu kadar yükselen Amazon birçok kişininde milyoner olmasına ev sahipliği yaptı. Amazon'da satılan bazı ürünler ise bazı ülkeler tarafından tepkiyle karşılanıyor. Bir satıcının üzerinde 'Allah' ve bazı ayetler yazan paspasları satması İslam ülkelerinin tepkilerine neden olmuş ve Türkiye'den de çok ciddi bir tepki almıştı.

AMERİKA EKONOMİSİ DÜNYA BASININA YANSIYOR


Amerikan şirketlerinin dünyaya etkisi bir hayli fazladır. 8 yıldır dünyanın en değerli şirketi olan Apple'ı geride bırakarak piyasaya değerini daha üst sıralara çıkaran Amazon, dünyanın en iyi şirketlerinde olduğu gibi Amerikan şirketidir. Amerika ve Çin arasındaki rekabetin sürekli olarak artması elbette hukuki olarak sorunların çıkmasına da sebep oluyor. Amerikan şirketi Amazon'un tekrar dünyanın en değerli şirketi haline geldi. Amerikan şirketlerinin dünya ticaretini ele almaması için farklı girişimlere şans vermemiz gerektiğini söyleyerek haberimize son verelim.
Editör: Haber Merkezi