Gelen bilgilere göre dış hatlar terminalinde olan herkes güvenlik ücreti ödemek zorunda kalacak. Devlet Hava Meydanları İşletmesi kanallarından gelen açıklamaya göre yeni dönemde dış hatlar yolcuları için güvenlik ücreti ödemesi gelecek. Bu güvenlik ücreti ise global boyutta olacak ve toplamda sadece 1 ile 3 avro arasında değişen oranlarda ücret alınacak. Kanun yeni yılda devreye alınacak ve her yolcu için ücret alınacak. Dış hatlardan gelen veya dış hatlardan gidenler için bu ücretler geçerli olacak.

GÜVENLİK ÜCRETİ BİLET FİYATLARINA YANSITILACAK


Güvenlik ücretinin ne kadar önemli olduğunu bilemiyoruz fakat Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) bu konuda çok ciddi görünüyor. Dış hatlar yolcularını ilgilendiren bu karar sonrası aslında bizim merak ettiğimiz konu ödenecek ücretler için oluşacak bekleme süresiydi. Yetkilere göre ek ücret biletlere yansıtılacak ve vatandaşın uğraşmaması için bütün imkanlar seferber edilecek.

HAVALİMANINA GÖRE ÜCRETLER FARKLI OLACAK


Adana, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Kayseri ve Trabzon dışında Türkiye'de yer alan havalimanlarında sadece 1 avro güvenlik bedeli alınacak. Bahsi geçen havalimanlarında ise güvenik bedelinin 3 avro olacağı belirtildi. Yeni yılda bütün dış hatlar yolcularından alınacak bu ücretlerin biletlere yansıtılması elbette bilet fiyatlarını çok ciddi bir oranda artırmayacak ama sonuç olarak biletler zamlı olarak satılacak. Dış hatlar yolculukları yapan herkesin ödemesi gereken ücret bedelleri böylece DHMİ tarafından açıklanmış oldu.
Editör: Haber Merkezi