Türkiye'de yaklaşık olarak 10 yıl önce başlayan ve devlet destekli yapılan konut satışları 2018 yılı içerisinde neredeyse tamamen durdu. Milyon dolarlık değeri olan inşaat şirketleri ise kapanmaya başladı. Bunun ana sebepleri arasında ise elbette insanların konut satın almak için gerekli parayı bulamaması oldu. Bunlara ek olarak döviz kurundan dolayı bankaların faizi artırması kredi oranlarını zirveye çıkardı. Bu sebepler yüzünden konut satışları ve aynı zamanda kiralamalarında bir hayli düşüş yaşandı. Yeni yılda vatandaşın konut satışına destek olmak için devletin tekrar destek vereceği iddiaları gündeme gelmeye başladı.

İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN DOPİNG ETKİSİ YOK OLUYOR!


Kentsel dönüşüm ile birlikte her taraf beton yığınına döndü. Betonlaşmayı fırsata çeviren binlerce şirket kuruldu. Kurulan şirketlerin neredeyse tamamı inşaat sektörünün doping etkisi gösterdiği sektörler arasındaydı. Bu şirketler arasında ise evdeki tül ve perdeden, yer parkelerine ve beyaz eşyaya kadar birçok iş alanı yer alıyordu. 2019 yılında konut satın almak için devletin desteklerinin artacağı söylendi. Yapılacak desteğin ise ilk kez ev alacak vatandaşlara yapılacağı tahmin ediliyor. İstanbul'da betonlaşmanın artık yapılamaması üzerine farklı şehirlerde de yatırımların yapılacağı söyleniyor.

GELİRİ DÜŞÜK VATANDAŞ HEDEF ALINACAK


Kiradan kurtulmak ve büyük şehirlerde bir aile kurabilmek için gerekli olan konut satışlarını artışı için çalışmalar devam ediyor. Gerekli bakanlık ve yetkililerin çalışmaları tam anlamıyla hız kazandı ve destek ödemeleri 2019 yılında yapılacak. Konut kredileri ile birlikte inşaat sektörünün tekrar canlandırılması ve uzun vadeler ile dar gelirli vatandaşa çözüm bulunacak. 2019 yılının ilk çeyreğinde nasıl bir destek yapılacağı belli olacak. TOKİ projelerinin hız kazanması ve yine ilk kez ev sahibi olacaklara özel fırsatların yapılacağı bize gelen bilgiler arasında yer alıyor.
Editör: Haber Merkezi