Balıkesir'de oldukça ilginç bir olaya imza atıldı. Edremit ilçesinde yaşayan bir vatandaşın kendi ürettiği ve normal mazota göre yüzde 50 tasarruf sağlayan yeni bir akaryakıt oldukça ilgi gördü. Halen destek almayan ve devlette yetkili kişiler tarafından da destek almayan girişimci vatandaşın bulduğu yakıtın tamamen yerli ve aynı zamanda normal mazota göre yüzde 50 tasarruf sağladığı söylendi. Bu yeni akaryakıt ile birlikte ortaya çıkan yeni bir alan değerlendirilecek mi merak ediliyor ama Edremit ilçesinde tamirci olan mucit bu icadıyla dünyanın ilgisini çekti. Türkiye'de beklediği ilgiyi göremeyen girişimcinin yeni bir akaryakıt bulması elbette Türkiye'de sık sık karşılaştığımız durumlar arasında değildir.

ÇEVRE DOSTU BİR YAKIT İCAT ETTİ


Yeni ortaya çıkan bu yakıtın piyasada bulunan yakıtlara göre çok daha çevre dostu olduğu söylendi. Bu elbette detaylı olarak analiz edilmelidir çünkü emisyon değerleri ve çevreye bıraktığı pislikler araştırılmadan yerli bir projeye tamamen çevre dostu demek doğru olmayacaktır. İcat edilen çevre dostu yakıtın hem benzin hem de dizel araçlar için aktif olarak kullanılabileceğini ifade eden girişimcinin en büyük iddiası ise performans ve çevre dostu olmasıyla alakalıdır. Yeni yapılan yakıtın benzin ve dizel araçlarda kullanıldığında performansı artırdığı ve motoru daha sağlıklı bir hale soktuğunu söylüyor.

GEMİ VE TRAKTÖRLERDE AKTİF OLARAK KULLANILABİLİR


Türkiye'de icat edilen bu yakıtın Türkiye başta olmak üzere bütün dünyada kullanılabileceğini dile getiren girişimci, geliştirilen yakıtın gemiler, çiftçinin isyanına geçirecek olan traktörlerde ve birçok iş makinesinde de kullanılabileceğini söyledi. Türkiye'den destek görmesi muhtemel olan bu yeni akaryakıt sisteminin gemilerde, traktörlerde belki geliştirildiğinde uçaklarda bile kullanılması ülkemizin dışa olan ihtiyacını ortadan kaldıracaktır. Bu durum sonucunda elbette ülkemiz her anlamda büyüme gösterebilecek bir seviyeye gelecektir.
Editör: Haber Merkezi