Ülkemizde ekonomi anlamında iyileşmeler devam ederken enerji kaynakları anlamında da değişiklikler yapılıyor. Eğer sizde ülkemizde petrol ve gaz araştırmalarını takip ediyorsanız bu haberimize çok sevineceksiniz. Milli enerji politikaları kapsamında denizlerimizde ve özellikle Akdeniz'de araştırmalar devam ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez bu konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Şuanda iki sondaj gemisi ile yapılan petrol ve gaz araştırmaları için bütün şirketleri ve iş insanları yatırım yapmaya davet eden bakanlığın çalışmaları son hızla devam ediyor.

SABANCI ÜNİVERSİTESİNDE BAKANIN MESAJI OKUNDU


Üniversitelerde yapılan etkinlikler artık Türkiye'nin geleceği için etkili oluyor ki Sabancı Üniversitesinde yapılan Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi etkinliği oldukça büyük önem taşıyordu. Etkinliğe katılamayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı konuyla alakalı olarak bir mesaj gönderdi. Etkinlikte bakanın mesajı ekranlar yansıtıldı ve katılımcılara gösterildi. Dönmez'in mesajları arasında ise oldukça ilgi çekici bir iki cümle vardı. Türkiye'de ulaşımın neredeyse hepsinin elektrikli olması halinde bile ülkemizin petrole ve gaza ihtiyacı olduğunu belirtti. Bu sebeple üstün teknolojiyle donanmış sondaj gemileri denizlerde aramaya devam ediyor.

YAPAY ZEKA VE AKILLI SİSTEMLER GÜNDEME GELDİ


Fatih Dönmez dünyanın ilgilendiği teknoloji olay yapay zeka ve akıllı sistemlerin gündemlerinde olduklarını söyledi. Türkiye'de enerji üretimi konusunda sıkıntılar olduğunu ve bunun için petrolün çok önemli olduğu vurgulandı. İş insanlarının ve büyük şirketlerin petrol ve gaz arama faaliyetlerine yatırım yapması durumunda işlerin daha hızlı ilerleyeceğini ve ülkeye büyük katkı sağlanacağının farkındayız. Bakanlıkta bu konulara dikkat çekerek büyük şirketleri ve iş insanlarını görevleri ne olursa olsan petrol ve gaz aramalarına yatırım yapmaya davet etti.
Editör: Haber Merkezi