Milli Eğitim Bakanlığı yani kanunlar kapsamında bütün okullara uyarıda bulundu. Artık kamu yada özel alanda insanlara gelecek zararlar çok ciddi tazminat davaları ile sonuçlanabilir. Okullarda öğrencilerin başına herhangi bir sorun gelmemesi için başta spor etkinlikleri olmak üzere bütün etkinliklerde azami özenin gösterilmesi uyarısı yapıldı. Yapılan etkinliklerde velililerin ve öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması için görevliler sürekli olarak iş başında olacak. Vatandaşın başına gelecek her türlü fiziksel yada ruhsal bir sorun, MEB'e açılacak bir tazminat davası ile sonuçlanabilir.

OKULDA GERÇEKLEŞEN KAZALAR ÖĞRENCİLERE ZARAR VERİYOR


Öğrencilerin eğitim ve öğretim evi olan okullarda gerçekleştirdiği herhangi bir sorun onların maddi veya manevi olarak hasar almasına sebep olabilir. Okullarda kaza geçiren öğrencilerin ve ailelerin bilmesi gereken çok önemli şeyler var. Bunların arasında en önemlisi ise tazminat haklarıdır. Okullarda öğrencilerin başına gelebilecek her türlü olumsuzlukta aileler yada hukuki temsilciler Milli Eğitim Bakanlığı'na tazminat davası açabilirler.

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ CİDDİYE ALINACAK


Okullara iletilen mesajda ayrıca iş sağlığı ve güvenliği konusunda gerekli önlemlerin alınması istendi. Okullarda araç-gereç kontrolünün yapılması, donanım açısından her türlü verimlilik sağlanmalıdır. Bu tür sebeplerden dolayı öğrencilerin yada yapılan her türlü etkinliklerde velilerin zarar görmesi onlara tazminat hakkını doğuracaktır.
Editör: Haber Merkezi