Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk kısa zaman önce koltuğuna oturdu ve köklü değişikler yapmak için kolları sıvadı. Daha önce yaz tatilini kaldıracağını ve aynı zamanda öğretmenler için aylarca süren tatilin de ortadan kalkacağı yönünde açıklamalar yapan Ziya Selçuk'tan liselilere iyi bir haber geldi. Ders saatleri şuan sadece liselerde değişecek ve ders saatleri en az 14 ve en çok 20 olmak üzere değişecek. Şuanda liselerdeki haftalık ders saati süresi 34 saattir. Bu ders saatleri elbette ek dersleri yada uygulamalı derslere göre değişiklik gösteriyor. Liselerde başlayan bu değişiklik ortaokullara kadar gidecek ve öğrenciler haftada 20 saat ders alacaklar.

ZORUNLU DERS SAATLERİNDE DÜŞÜŞE GEÇİLECEK


Liselerde yapılan bu ders saati değişikleri aynı zamanda öğrencilerin hayatına da girmeye başlıyor. İlk olarak değişikler zorunlu ders saatlerinde yapılacak ama MEB çalışmaları sadece bununla sınırlı kalmayacak. Bakanlık zorunlu ders saatlerinin düşürülmesi ve aynı zamanda öğrenciler için seçmeli ders sayısını artıracak. Şuanda öğrencilerin seçmeli olarak seçebildiği ders saati 5 saatten oluşuyor. Düzenlemenin hayata geçmesiyle birlikte öğrencilerin zorunlu ders sayısı azalacak ve 30 saatin üzerinde seçmeli ders alabilecekler.

4+4 ZORUNLU DERS UYGULAMASI OLACAK


Türkiye'de oldukça köklü bir değişiklik olacak zorunlu ders uygulaması için çalışmaların devam ettiği biliniyor. Bakanlığın açıklamalarını takip ettiğimizde ise 4+4 bir zorunlu ders saatinin olduğunu görebiliyoruz. İlk seçenekte öğrencilerin 4 ana ders olan, Türkçe, Matematik, Tarih ve Din Kültürü dersleri zorunlu olacak. Geri kalan dersleri seçmeli olacak. Bazı öğrencilerin ise okudukları bölümlere göre 4 tane daha zorunlu ders alabileceği söyleniyor. Çok yakında değişikliklerin uygulanacağı söyleniyor ama elbette süreci hep birlikte göreceğiz.
Editör: Haber Merkezi