Sanal basında dün akşam saatlerinde ortaya çıkan bir haber hem öğrencileri hem de Milli Eğitim Bakanlığını harekete geçirmişti. Bahsi geçen habere göre lisede örgün eğitimin 4 yıldan 3 yıla düşeceği söylenmiş ve kanıt olarak ders saatlerinin azaltılması gibi etkenler gösterilmişti. Öğrencilerin merak ettiği bu olay karşısında sosyal medyada trend konular arasına lise eğitimlerinin 3 yıl olması girdi. Eğitim sistemimizde neredeyse her yıl değişiklikler geliyor ve yeni eğitimden sorumlu bakanımızın köklü değişiklikleri sebebiyle iddianın gerçeklik payının olduğu söylendi. Bu sabah saatlerinde MEB tarafından konuyla alakalı olarak resmi bir açıklama yapıldı.

MEB RESMİ KANALLARDAN HABERİ YALANLADI


Milli Eğitim Bakanlığı yetkili makamlarından yapılan açıklamada yapılan haberin gerçeği yansıtmadığı söylendi. Bakanlığın bu yönde hiçbir çalışması bulunmadığı gibi konuyla ilgili olarak herhangi bir hazırlığın yapılmadığı söylendi. MEB ortaokul ve liselerde değişikliklerine devam ediyor ama elbette liselerde eğitimin kısalması ve öğrencilerin erken yaşta liseyi bitirmesi gibi bir haberin gerçeği yansıtmadı açıklandı. Medya organlarına seslenen yetkilerin herhangi bir haber yapılmadan önce bakanlıktan teyit alınması gerektiğini dile getirdi. Kamuoyunun tepkisini çeken liselerin 3 yıl olacağı konusuna ilişkin iddiaların yalandan ibaret olduğu ortaya çıktı.

GEÇMİŞ EĞİTİM SİSTEMİNDE 3 YILDI


Eğitim sistemimizde yapılan değişikler sebebiyle öğrencilerin bir hayli değişikliğe uğradığını söylememiz gerekiyor. Yeni dönem öğrencilerinin nasıl bir eğitim sistemiyle karşı karşıya kalacağı hakkında en ufak bir fikrimiz bulunmuyor. Geçmiş eğitim sistemimizde liselerdeki eğitim sistemi sadece 3 yıl oldu ve eğitimcilere çok daha verimliydi. Konuyla alakalı olarak gelişmeleri takip ediyoruz ve en ufak bir gelişmede sizlere daha detaylı bilgi vereceğiz.
Editör: Haber Merkezi