Geçtiğimiz yıl yüz binlerce KOBİ'ye milyonlarca lira hibe edildi. Bunların hepsinin akabinde ise bazı sorunlar ortaya çıkmaya başladı. Hem hibeli hem de KOBİ kredisi ile kurulan şirketlerin en büyük sorunu alacaklı olduğu halde parasını alamaması oldu. Bu sorunların büyümesi sebebiyle devlet tarafından önlem alındı ve gelen haberlere göre 'alacaklı sigortası' yeni yılda devreye alınacak. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın son dakika açıklamasına göre küçük ve orta ölçekli her türlü işletme sahipleri için bu sigorta gerekli olacak. Alacaklarını alamayan girişimciler böylece bütün maliyetlerini garanti altına almış olacak.

KOBİ DESTEĞİ ALAN ŞİRKETLER FAYDALANABİLECEK


Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortasından elbette bütün şirketler faydalanamayacaklar. Özel şirketlerin yada bu sınıfa girmeyen büyük ölçekli işletmelerin özel sigortalardan yararlanmaları gerekiyor. 1 Ocak 2019 itibarıyla birlikte artık KOBİ'ler bu sigortadan faydalanma imkanına sahip olacaklar. Bu bütün KOBİ'lerin yaptığı işlerde herhangi bir ödememe alamaması anında devreye girecek. Alacak sigortasını her KOBİ işletmesi yapabilecek. Bu sistemin tamamen milli bir sistem olduğu söylendi.

ALACAKLI ZARARI HAVUZ TARAFINDA KARŞILANACAK


Bakan Berat Albayrak'ın sosyal medya hesabından konuya ilişkin detaylı bir açıklama yaptı. Twitter'dan yapılan açıklamada KOBİ'lerin herhangi bir olumsuzluk anında alacaklarını alamaması tarih olacak. Alacaklarını alamayan KOBİ mensubu işletmeler 'alacaklı sigortası' ile masraflarını kurulan havuz sisteminden alabilecek. Bu sistem ile alacaklı olan işletmelerin bütün her şeyi garanti altına alınmış olacak.
Editör: Haber Merkezi