İstanbul'da etkisini gösteren kar yağışı herkesin telefonlarını açmasına ve elbette videolar, resimler ve Instagram hesapları için hikayeler çekmesine sebep oldu. Kar yağışının başlamasıyla birlikte milyonlarca insan heveslendi ama İstanbul'da çok ilginç bir olay yaşandı. Şiddetli bir şekilde etkisini gösteren kar yağışı sadece Avrupa yakasında etkisini gösterdi. Bütün Avrupa yakasını etkisi altına alan kar yağışı bazı yerlerde Anadolu yakasının sahil kesimlerinde etkili oldu fakat Anadolu yakasının başka hiçbir yerinde etkisini göstermedi. Bu olayın İstanbul'da ilk kez yaşandığı bazı hava durumu spikerleri tarafından medyada dile getirildi.

İLK VE SON KAR İSTANBUL'DA ETKİSİNİ GÖSTERDİ


Kar yağışının yağmasıyla birlikte okulların tatil olmasını bekleyen öğrenciler yada resmi bir tatil olacak mı diye araştırma yapan memurlar maalesef hüsranla karşılaştı. İstanbul'un hiçbir yerinde kar yağışından dolayı herhangi bir tatil söz konusu olmadığı gibi bazı kişiler kendi gazetelerinde ve medya girişimlerinde kar yağışının artık devam etmeyeceğini söylediler. Hal böyle olunca Anadolu yakasında oturan birçok insan kar yağışının devam etmeyeceği olayını ciddiye almadı. Kar yağışının Aralık ayının son haftalarında etkisini göstereceği ve uzun süreli olmasa bile İstanbul'da kar yağışının olacağı söyleniyor.

SOĞUK HAVA ETKİSİNİ GÖSTERMEYE BAŞLADI


Kar yağışı olmamasına rağmen geleneksel tabir ile 'kar soğuğu' tam anlamıyla etkisini gösteriyor. İstanbul'da bazı yerlerde hava durumunun hayatı felç ettiği ve soğuk havadan dolayı olumsuz olayların yaşandığı dile getirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise konuyla ilgili olarak herhangi bir açıklama yapmadı. Eğer uzmanların iddiası doğru olursa Avrupa yakasında yaşayanlar bir hayli şanslılar çünkü kar ilk ve son kez İstanbul'da etkisini gösterdiyse sadece Avrupa yakasında yaşayanlar insanlar İstanbul'un bu güzel halini görmüş oldular. İstanbul'da sadece Avrupa yakasında etkisini gösteren kar yağışıyla ilgili düşüncelerinizi hemen alt taraftan diğer okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz.
Editör: Haber Merkezi