İstanbul'da etkisini gösteren kış için 1 haftadır hazırlık yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri zorlu sınavı başarıyla geçtiler. 2018-2019 kış sezonunda İstanbul'da çok şiddetli bir kış beklenmiyordu fakat yapılan hazırlıklar her türlü olumsuzluğu ortadan kaldırmak içindi. İstanbul'un dört noktasında hazır bekleyen kar temizlik araçları ve belediyelere dağıtılan tonlarca tuz dün gece bir anda bastıran kar yağışı için kullanıldı. Trafiğin olumsuz etkilenmemesi ve toplu taşıma araçlarının aralıksız çalışması için çalışmalar yapıldı. Mesai saatlerinde ise trafik beklediği gibi olmadı ve aynı zamanda vatandaş normal bir şekilde ulaşımını sağladı.

METEOROLOJİ BUGÜN İÇİN ALARM VERDİ


Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre bu akşam İstanbul'da sıcaklık -2 dereceye kadar düşecek. Kar yağışı akşam saatlerinde başlayıp bir sonraki sabaha kadar devam edecek. Belediye ekipleri ise 24 saat boyunca teyakkuzda kalacaklar. Kar araçları, tuzlama araçları hazır bekleyecek. Kolluk kuvvetleri ve zabıta sokakta kalan vatandaşlar için sürekli olarak devriyeler atacak. Binlerce personel ve yüzlerce araç metropol haline gelen İstanbul'da karla mücadele için 7/24 hazır bekliyor. Geçtiğimiz sene kış ayında sınavı geçemeyen belediye ekipleri bu sene 1 haftadır süren karla mücadele hazırlığı sebebiyle sınavı geçti.

2 GÜN DAHA KAR YAĞIŞI DEVAM EDECEK


İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin 24 saat nöbet tuttuğunu açıklarken, Meteoroloji'den gelen haber İstanbul'da kar yağışının 9 Ocak 2019 tarihine kadar devam edeceği yönündedir. Çatalca'da şiddetli kar yağışı sebebiyle kar kalınlığı 15 CM'ye kadar yükseldi. Büyükşehir'in sosyal medya hesaplarından açıklamada 1375 araç ve iş makinesiyle birlikte 7 binden fazla personelin görev yaptığı açıklandı. Bunun haricinde kullanılmak üzere 235 bin ton hazır olduğu da açıklamalar arasında yer aldı.
Editör: Haber Merkezi