Ek ders ücretlerinin beli olmasıyla birlikte öğretmen maaşlarına gelecek zam oranı belli oldu. Öğretmenlerin bayram ettiği bu haberde aynı zamanda hem kadrolu hem de sözleşmeli personel yararlanabilecek. Ek ders ücretlerinin belirli bir oranı olmadığı gibi her personelin alacağı oranda değişebilir. Gündüz öğrenimi için 140 katsayısı alan öğretmenler, gece öğrenimi için 150 katsayısı alıyorlar. Bu katsayılar, alınan maaşın katsayısı ile çarpılınca ortaya alacağınız ek ders ücreti çıkıyor. Bunun haricinde damga ve gelir vergisi sizin ek ders ücretinizden kesilecektir. Hafta sonu takviye kursları için 2 katı ödenme yapıldığını da hatırlatalım.

ÖĞRETMENLER EK DERS ALMAK İÇİN GÜN SAYIYOR


Normla öğretmen maaşı alan personelin ek ders ücretleriyle birlikte maaşını artırıyor. Ek ders ücretlerine gelen güncelleme ile artık çok daha fazla maaş almak mümkün olabilecek. Ek ders vermek isteyen öğretmenleri sevindiren bu haberde yeni bir güncelleme olmayacak. 2018-2019 bilgilerine göre maaş katsayısını 2019 bilgilerine göre 0,130 aldığımızda ve normal bir personele göre hesaplama yaptığımızda ek ders saat ücreti olarak bir öğretmenin cebine 15  liradan fazla giriyor. Gece çalışan personelin ek ders ücreti ise 1 lira daha fazladır.

OCAK AYINDAN İTİBAREN UYGULANMAYA BAŞLANACAK


Öğretmenlerin alacağı ek ders ücretini açıklamanın zamanı geldi. İlk olarak ücretli öğretmenlerin ek ders ücretleri ile kadrolu öğretmenlerin ek ders ücretleri aynı olduğunu söyleyelim. Yeni zamma göre sözleşmeli öğretmen 13.25 TL ek ders ücreti alacakken kadrolu öğretmenin alacağı ek ders ücretinin 15.41 TL olduğu belli oldu. Ek ders ücretli kadrolu öğretmenler için daha fazla olunca herkesin kadrolu olmak istediği ortaya çıkıyor ama elbette ama bu oranlar değişiklik gösterebiliyor.
Editör: Haber Merkezi