İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakultesi (AUZEF) ard arda duyurduğu kararlarla adeta öğrencilerine saç baş yoldurttu.

Geçtiğimiz günlerde yurdu etkisi altına alan yoğun kar ve tipi nedeniyle AUZEF 22-23 Ocak tarihinde yapılması planlanan Bütünleme sınavını ertelemek zorunda kalmıştı. Buraya kadar herşey normaldi. Öğrencilerin tepkisine neden olan olaylar silsilesi buradan itibaren başladı, 

22-23 Ocak Tarihinde yapılacak olan Bütünleme sınavları Auzef Senatosu'nca Online yapılacağı açıklandı. Çok geçmeden AUZEF karar değiştirerecek Online yapılacağı açıklanan Bütünleme sınavlarının 12- 13 Şubat 2022 tarihinde yüz yüze yapılacağı duyurdu.

Söz konusu duruma büyük tepki gösteren Üniversite öğrencileri onbinlerce Tweet attı. 

ARMAĞAN ÇAĞLAYAN ÇİLEDEN ÇIKTI

AUZEF'in 3 günde üç farklı karara imza atmasına bir tepki de ünlü Tv prodüktörü Armağan Çağlayan'dan geldi.

Twitter hesabından paylaşımlarda bulunan Çağlayan, “AUZEF dekanlığından bugün 12.15’te gelen SMS .. Eğitim ciddi bir iştir! Öğrenciler bütün hayatlarını sizin iş bilmezliğiniz , beceriksizliğiniz yüzünden planlayanıdırlar! eğitim nasıl olmazın en güzel örneğisiniz!” dedi.

“Şu karar 2 gün içinde tam 3 kere değişti!” diyen Armağan Çağlayan, “Devlet kurumlarının güvenilirliği saygınlığı diye bir şey var (dı). Ayıp yahu! En hafifinden saygısızlık! Öğrenci dediğiniz sizin oyuncağınız mı?” diyerek tepkisini dile getirdi.

AUZEF'TE TAAHÜT ŞOKU

Üniversite eğitim-öğretim süreçlerinin Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının internet sitesinde yer alan mevzuata göre yürütüleceğine dikkat çekilen sayfada onlarca sayfa bilginin okunarak, “Okudum, anladım, onaylıyorum.” İfadesiyle “TAAHHÜT” edilmesi isteniyor.

Bu TAAHHÜT'ün OBS sayfasına ulaşan öğrenciye başka bir seçenek bırakmadan imzalatılmak istenmesi tepkilere neden oldu.
Üniversitenin her şartını "KOŞULSUZ OLARAK KABUL ETMEYE ZORLAYAN" TAAHHÜDÜ onaylamayan öğrencinin bilgilerine ulaşmasına engel konulurken, "ZORUNLU OLARAK" alınan ve Üniversitenin her şartını "KOŞULSUZ OLARAK KABUL ETMEYE ZORLAYAN" TAAHHÜT ile öğrenci taleplerinin yolunun kapatılmak istendiği ve sınav karmaşasını zorla kabul ettirmek için bir "HİLE" olduğu değerlendiriliyor.

Üniversitenin her şartını "KOŞULSUZ OLARAK KABUL ETMEYE ZORLAYAN" TAAHHÜTNAME METNİNDE ŞU İFADELER YAR ALIYOR:
“Sevgili Öğrencimiz, Üniversitemiz eğitim-öğretim süreçleriniz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığımızın internet sitesinde yer alan mevzuata göre yürütülecektir. Mevzuat sayfasına  (https://ogrenci.istanbul.edu.tr/tr/ yer alan Mevzuat sekmesinden ulaşılabilir. Lütfen belirtilen bağlantı adresinde yer alan ilgili mevzuatı okuyunuz ve aşağıdaki “Okudum, anladım, onaylıyorum.” kutucuğunu işaretleyiniz. Eğitim-Öğretim sürecinizde başarılar dileriz. İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü Okudum, anladım, onaylıyorum.”

Editör: Haber Merkezi