Asgari ücret zam gelmesiyle birlikte memur ve emeklilere yapılacak zam merak ediliyordu. Yetkililerden gelen açıklamaya göre 2019 yılında maaş alacak emekli ve memurlara yapılan zam oranı belli oldu. Enflasyon oranın ciddiye alındığı zam değerinde TÜİK bütün oranları açıkladı. Geçtiğimiz yıl 0.40 gerileyen enflasyona göre yıllık hesaplanan enflasyon değeri yüzde 20.30 olarak belirlendi.

EMEKLİLER ENFLASYON İÇİN FARK ÖDEMESİ ALACAK


TÜİK verilerine göre emekli ve memurların maaşları belli oldu. Emekli ve memur maaşlarına zam yapılacakken, emekliler enflasyondan dolayı fark ödemesi alacak. Emeklileri sevindiren bu haber kış aylarına girdiğimiz bugünlerde bütün emekli vatandaşı ısıtan bir haber oldu. 2019 yılında memurların ve emeklililerin alacakları ücretlerde böylece belli olmuş oldu. Çok yakında resmi kaynaklardan bilgi paylaşımı yapıldığında bizde emekli maaşlarını sizlere açıklayacağız.

2000 ÖNCESİ EMEKLİ OLANLAR YAŞADI


Haberurfa ekibi olarak bir araştırma yaptığımızda 2000 öncesi emekli olan vatandaşın 2 bin liraya yakın maaş alacağını tahmin ediyoruz. Alınan maaşların ne kadar olduğu henüz belli olmadı. Sosyal medyada maaşların belli olduğuna dair kaynaklar var fakat Resmi Gazete'de yayımlanmayan bir içeriği sizlerle paylaşmanın doğru olmadığını düşünüyoruz. 2000 yılı öncesi ve sonrası emekli olanların farklı maaşlar alacağını söyleyelim. Emekli maaşlarına yapılan yüzde 10'luk zammın kısa sürede faaliyete geçmesi bekleniyor.
Editör: Haber Merkezi