KYK burs başvuru sonuçları Kasım ayı itibariyle günün en çok arananlar listesine girdi. Üniversite eğitimi boyunca ön lisans  ve lisans öğrencileri başvuruları olumlu değerlendirilmesi halinde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan geri ödemesiz burs alabilecek. Geçtiğimiz sene KYK başvuruları 15 Ekim tarihinde gerçekleştirilmiş ve sonuçlar ise 13 Kasım tarihinde açıklanmıştı. Bu bilgilere dayanarak 2019 - 2020 KYK burs ve kredi başvuru sonuçlarının 15 Kasım cuma açıklanması bekleniyor. Kurum tarafından yapılacak resmi açıklamayla birlikte KYK burs başvuru sonuçları için net tarih belli olacak. Burs veya kredi almaya hak kazanan üniversite öğrencileri bankamatik kartlarının basılmasıyla birlikte 2020 Ocak ayında ödemelerini alacak.

2019 yılı için belirlenen burs ücreti ön lisans ve lisans öğrenciler için 500 TL, yüksek lisans öğrencileri için 1000 TL, doktora öğrencileri için 1500 TL hesaplarda olacak.

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

2019 KYK burs başvuru sonuçları Kredi Yurtlar Kurumu'nun resmi sitesi üzerinden takip edilebilecek. KYK burs sonuçlarını öğrenmek isteyen üniversite öğrencileri sonuc.kyk.gov.tr sitesinden T.C kimlik numarası, cilt no, aile sıra no kimlik, güvenlik kodunu, girdikten sonra sorgula düğmesine tıklayarak geri ödemesiz burs kazanıp kazanmadığını öğrenebilecek. 

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan burs alamayan öğrenciler istek doğrultusunda kredi alabilecek verilecek.

ÖNCELİKLİ BURS ALACAKLAR KİMLER?

Gazi çocukları, (Gazi bekar ise kendisi)

Şehit çocukları, (Şehit bekar ise bekar kardeşi)

Anne ve babası vefat etmiş olanlar,

Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,

Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,

Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme Yurtlarında barınarak tamamlayanlar,

Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler

BURS KAZANAN ÖĞRENCİLER E-DEVLET SİSTEMİNDE TAAHHÜT ONAYI YAPACAK

E-Devlet Sistemine giriş yapınız,

E-Hizmetler Bölümüne geçiniz,

Kredi Yurtlar Kurumu Burs/Kredi Onay İşlemleri sayfasına giriş yapınız.

Seçilmesi gereken kutucuklar varsa onay tiki koyarak Taahhütnamenizi onaylayınız.
İşlemler bu kadar.

Kredi çıktı ve almak istemiyorsunuz. Bu durumda hiçbir işlem yapmayınız. e-Devlet üzerinden Taahhütnameyi onaylamadığınız taktirde işlem iptal olacaktır.

Haber7

Editör: Haber Merkezi