Her geçen gün değişen dünyada çocuklukta bir hayli değişti. Eskiden çocukların konuşma yaşının 5 yaş olduğu söylenirdi ama artık bu yaş 1 yaşına kadar inmiş durumdadır. İstanbul'da buluşan 200'den fazla akademisyen ve öğrencini erken çocukluğu konuştu. Yapılan konferansta aynı zamanda erken yaşta yaşanmaya başlanan çocukluğun eğitimi nasıl etkilediği konusu da ele alındı. İstanbul Kültür Üniversitesi kontrolünde yapılan bu muhteşem etkinlik yine üniversiteye ait Basın Ekspres Kampüsünde yapıldı. Konferanstan başarılı bir sonuç alındığı ve erken çocukluğu konuşmak için bir araya gelen akademisyenlerin yaratıcı eğitim materyallerini görme şansı da oldu.

OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLERE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR


Öğretmenlerin bizi hayata hazırladığı ve ders verdiği okullarda artık yeni bir dönem yaşanıyor. Yeni Milli Eğitim Bakanı açıklamalarına göre yaz tatili artık kalkacak ve okuma yaşı düşecek. Bunun sebebi ise artık çocukluğun farklı olması ve ülkemizde erken yaşta konuşmaya başlayan çocukların erken yaşta öğrenmeye başlaması oluyor. Okul öncesi öğretmenlere bu anlamda büyük düşüyor çünkü çocukların gelecek yıllardaki yeteneklerini okul öncesi öğretmenlerin ortaya çıkarması gerekecek. Dil ve beden gelişiminin yanında yetenek eğitimlerinin de okul öncesinde çocuklara verilmesi planlanıyor.

YARATICI EĞİTİM MATERYALLERİ İLGİ ODAĞI OLDU


Konferansın yapıldığı İstanbul'da aynı zamanda eğitime yön verecek olan bir sergi vardı. Erken çocukluk döneminde eğitim ve öğretimi çok daha iyi bir hale getiren yaratıcı eğitim materyalleri genelde renkli ve yazısız bir biçimde sergilendi. Akademisyenlerin ve öğrencilerinde ilgi odağı olan yaratıcı materyaller okul öncesi dönemde çocukların yeteneklerini ortaya çıkarmak için kullanılacak. Yeni dönemde erken çocukluk dönemi herkesin hayata erken başlamasını ve hayattan çok daha fazla zevk alabileceğimiz anlamına geliyor. İstanbul'da yapılan 'Erken Çocukluluk' konferansı bu anlamda oldukça büyük gelişmelere sebep olacak.
Editör: Haber Merkezi