Uyuşturucuyla mücadele yeni dönem başladı ve bu dönemde artık teknoloji de aktif olarak kullanılıyor. Uyuşturucuyla mücadelede mobil uygulamanın kullanımı emniyet güçlerimizin teknolojiye ne kadar önem verdiğini gösteren bir girişim oldu. İçişleri Bakanlığı resmi sitesinde yayınlanan bilgilere göre Süleyman Soylu, uyuşturucu ve kötü alışkanlıklarla mücadele için 'UYUMA' isminde yeni bir mobil uygulamanın geliştirildiğini açıkladı. 15 Kasım 2018 itibariyle uyuşturucudan dolayı ölen insan sayınının 350'den fazla olduğunu açıklandığı gibi bu sayının dünya genelinde çok daha fazla olduğunu açıkladı.

DÜNYA GENELİNDE UYUŞTURUCU SERBEST OLUYOR


Türkiye'de uyuşturucu yada diğer bir deyimle 'keyif verici' maddelerin kullanımı sürekli olarak kısıtlanmaya başlanıyor. Türkiye'nin bu duruma 'dur' demesi diğer ülkelerin örnek alacağı bir girişim iken artık dünya çok farklı bir yere gidiyor. Amerika'da, Hollanda'da ve sayamadığımız birçok ülkede uyuşturucu kullanımı serbest bir hale gelmiştir. Uyuşturucunun serbest olması hem ölümlerin, hem cinayetlerin, hem de güvenin olmadığı bir dünya için normal bir durum haline gelmiştir.

ŞÜPHELİ OLAYLARA ANLIK MÜDAHALE EDİLECEK


'Uyuma' isimli mobil girişim hakkında bilgi veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun program ile ilgili olarak herkesin yararına olacak açıklamaları var. Bu açıklamalar arasında ise uygulamanın anlık olarak hizmet verdiği belirtiliyor. Eğer sizde yolunuz üzerinde yada herhangi bir yerde şüpheli bir olay ile karşı karşıya kalırsanız 'uyuma' isimli mobil uygulamaya girebilir ve olay yerine hemen emniyet ekiplerini çağırabilirsiniz. Herkes çocuğunu uyuşturucu konusunda uyarsa da, uyuşturucu ve sigara kullanma yaşı 10 yaşına kadar indi ve buna önlem olarak ailelerin bu uygulamayı kullanması gerektiğini dile getiren Süleyman Soylu, uygulamanın herkesin cebinde olması gerektiğini de açıklamaları arasına ekledi.

Editör: Haber Merkezi