2019 yılının Mart ayında yapılacak seçimler kapsamında adaylar ortaya çıkmaya başladı. Ak Parti grubu 3 gün önce yaptığı bir etkinlikte İstanbul'da aday olacak bütün herkesi tanıttı. Hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanı hem de ilçelerin adayları ortaya çıktı. TBMM başkanı Binali Yıldırım'ın geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan kulislere göre İstanbul Beüyükşehir Belediyesi başkanı adayı olacağı söyleniyordu. Bazı siyasetçiler bu dedikoduyu yalanlıyor olsa bile Ak Parti cephesinden ters köşe yapıldı. İstanbul'da yapılan etkinlikte bütün şehrin adayları teker teker açıklandı.

BİNALİ YILDIRIM İSTANBUL'DA NÖBETİ DEVRALACAK


Mart ayında yapılacak seçimlerde eğer Ak Parti seçimleri kazanırsa oldukça büyük bir iş başarmış olacak. Uzun zamandır Ak Partinin yönettiği İstanbul'da büyük bir değişiklik olacak. TBMM başkanının kim olacağı bilinmiyor ama İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanı büyük bir ihtimal ile Binali Yıldırım olacak. Binali Yıldırım ile İstanbul'da ne gibi değişiklikler olacak merak ediyoruz fakat büyük bir değişiklik olur ve İstanbul'da CHP'nin sözü geçer ise büyük değişikliklerin bizi bekleyeceğini söylemeden geçmeyelim.

1994 YILINDA BİRLİKTE GÖREV YAPMIŞLARDI


Etkinlikte Binali Yıldırım'da konuşma rolünü üstlenerek geçmişle alakalı bilgi verdi. 1994 yılından beri AKP'nin yönettiği mega şehir İstanbul'da büyük gelişmeler oldu. Teknolojiye ayak uyduran ve özellikle ulaşımda devir atlayan İstanbul'da Recep Tayyip Erdoğan belediye başkanlığı görevini yaparken Binali Yıldırım ise İDO'yu yönetiyordu. Binali Yıldırım'ın İstanbul Belediyesi başkanı olması hakkındaki yorumlarınızı bekliyor olacağız.
Editör: Haber Merkezi