Pfizer COVID-19 aşısının arkasındaki haberci RNA teknolojisine öncülük eden Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech, Londra merkezli yapay zeka şirketi InstaDeep ile iki potansiyel olarak tehlikeli yeni virüsleri tespit etmek için etkili bir "erken uyarı sistemi" üzerinde çalışmak adına işbirliği yaptı.

Fortune'nin haberine göre, iki firma şuana kadar erken Dünya Sağlık Örgütü'ne sunduğu verilerde 13 varyantın 12'sini yakalayabildiğini açıkladı.

Konuya ilişkin açıklama yapan BioNTech'in kurucu ortağı ve CEO'su Uğur Şahin, "Potansiyel yüksek riskli varyantların erken belirlenmesi, araştırmacıları, aşı geliştiricilerini, sağlık yetkililerini ve politikacıları uyarmak için etkili bir araç olabilir. Böylece yeni endişe türlerine yanıt vermek için daha fazla zaman sağlayabilir" dedi.

İki firma yetkilileri de bu çalışmanın daha çok yeni olduğunu ve geliştirildiğini ekledi. "Erken uyarı sistemi"nin geliştirilmesi halinde Covid-19 gibi salgınların önceden belirlenmesiyle dünyayı saracak bir etkinin yaratmaması hedefleniyor. 

Editör: Haber Merkezi