2019 yılına girmemizle birlikte her şeye teker teker zam gelmeye başladığını daha önceki haberlerimizde sizlere söylemiştik. Kötü  bir alışkanlık olduğu için hükumetin sigara, alkol ve diğer tütün ürünlerindeki zam haberi hepimizi şaşırtıyor. Sigaradan alınan vergi oranında düzenlemeye gidildi ve sigaralara ortalama 1.5 TL zam geldi. Bazı markaların sigara fiyatlarını aşağıya çekerek zamma karşı ayakta durmak için harekete geçmesi bekleniyor ama elbette sigaradan alınan rekor verginin ve yapılan 2019 rekor zammının geri çekilmesi bekleniyor.

VATANDAŞ DİĞER ÜRÜNLERE RAĞBET GÖSTERECEK


Sigara kullanan insanların sayısı Türkiye'de on milyonlar tarafından ifade edilmektedir. Hal böyle olunca vatandaşın merak ettiği şey markasız olarak satılan tütün ürünleri oluyor. Yeni düzenlemeyle zaten sigara paketleri de değişecekti ama artık durum değişti. Sigaraya karşı yapılan zammın ardı arkası kesilmiyor. Markasız satılan tütün ürünleri yada dışarıdan yabancı marka olarak getirilen tütün ürünlerine rağbet zaten vardı ama artık çok daha fazla olacak.

YÜZDE 67 VERGİ ALINACAK


Sigaradan artık yüzde 67 vergi alınacak. Alınacak vergiler birçok kuruma dağıtılacak. Sadece sigaraya değil aynı zamanda puro yada diğer aklınıza gelebilecek bütün tütünlü ürünlere zam geldi. Nargile tütününe de zam geldiğini söyleyelim. Kısa bir araştırma yaptığımızda 2019 yılına girmeden 10 liralık herhangi bir marka sigaradan yüzde 82.42 vergi alınıyordu. Kanun ile birlikte artık 10 liralık bir sigara paketinden yüzde 86.45 vergi alınmaya başlanacak.
Editör: Haber Merkezi