Samsung yeni teknolojilerini tanıtmak ve aynı zamanda gelecekteki fikirlerine insanlara aktarmak için CES 2019'da paneller yapmaya devam ediyor. Samsung standından gelen haberlere göre sesli asistan teknolojisi Bixby, bu yıldan itibaren artık araçlarda ve aynı zamanda robotlarda da kullanılmaya başlanacak. Hem otonom araçlarda hem de üretimde kullanılan robotlarda artık Bixby standart olarak kullanılabilir hale gelecek. Şuan araçlarda kullanılan sesli asistan genelde özel olarak kodlanıyor yada Apple'ın ünlü sesli asistanı 'Siri' kullanılıyor. Bunun farkında olan Samsung'un yeni zamanda otonom araçlarda kullanacağı yeni teknolojinin sinyalini vermesi elbette otomobil firmalarını da harekete geçirdi.

GOOGLE UYGULAMALARI İLE ENTEGRE BİR HALDE ÇALIŞACAK


Bixby sesli asistandan ziyade artık bir yapay zeka robotu haline geliyor. Entegre olduğu araçlarda aracın dolu olup olmadığını görmek için, gideceği yerleri hesaplamak ve diğer bütün işlemler için Google uygulamaları aktif olarak kullanılacak. Google Haritalar ve Gmail'in vatandaşlar tarafından en çok kullanılan uygulamalar olacağı söyleniyor. Bunların hepsinin akabinde kendi beyaz eşyalarında da Bixby ile çok daha sağlıklı bir işlem için harekete geçmeye hazırlanıyor. Konuyla alakalı olarak detaylı bilgi verilmedi ama Samsung Bixby yeni dünyada sesli asistandan çok yapay zeka robotu olarak kullanılacak.

YAPAY ZEKAYA 22 MİLYAR DOLARLIK BÜTÇE AYRILDI


CES 2019'da konuşan yetkililer 2020 yılına kadar yapay zeka için 22 milyar dolar kadar bir paranın ayrıldığını söyledi. Dünyanın dört bir yanında yapay zeka için merkezler açacak olan Samsung'un 1000'den fazla çalışan alacağı da söylendi. Bixby için yatırılan bu kadar paranın karşılığı elbette alınacak çünkü Bixby, yeni nesil elektrikli ve otonom araçlarda, akıllı evlerde ve birçok yerde kiralanacak veya lisans satılacak. Samsung teknoloji şirketi olarak bu konuda lider olmak istiyor ve bunun için 2 yıllık bir süre boyunca 22 milyar dolar harcamayı göze alıyor.
Editör: Haber Merkezi