Geçtiğimiz günlerde sadece ülkemizde değil bütün dünyada yankı bulan bir olay meydana geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret edildiği için ünlü sanatçılar Metin Akpınar ile Müjdat Gezen gözaltına alındı. Gözaltına alınan sanatçıların kısa bir süre sonra savcılık kararı ile yurt dışına çıkış ve adli kontrol şartıyla serbest kaldığı açıklandı. Yaşananlardan sonra ise RTÜK cezaları ortaya çıktı. RTÜK yayın ilkelerinin ihlal maddesini baz alarak FOX ve Halk TV'ye yayın durdurma cezası verdi. Üstelik yetkililerin açıklamasına göre her iki kanalında tekrar aynı sebepten dolayı ceza alması yayın lisansının iptaline kadar büyük cezalara sebebiyet verecek.

RTÜK YETKİLİLERİ HER İKİ YAYINI DA İNCELEDİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları tarafından RTÜK'e başvuru yapıldığı biliniyor. Bu başvuruların hemen akabinde ise RTÜK uzmanları inceleme yaparak her iki başvuruyu da detaylı olarak incelediler. Yapılan incelemelerde Fatih Portakal'ın konuşmaları ve ünlü sanatçıların Halk TV ekranlarındaki konuşması incelendi. RTÜK açıklamasına göre Halk TV ekranlarında yayınlanan bir programda sanatçı Metin Akpınar ile Müjdat Gezen'in söylemlerinin eleştiri sınırını geçtiği iddia edildi. Halk TV'ye ve FOX TV ana habere ise yayın durdurma cezası verildi. FOX ana haber 3 gün boyunca ekranlarda olmayacak.

UĞUR DÜNDAR TWİTTER HESABINDAN SİTEM ETTİ


Halk TV'de ünlü oyuncuların gözaltına sebep alındığı konuşmaların yapıldığı programın sunucusu olan Uğur Dündar sosyal medya hesabından duruma sitem etti. Twitter hesabından yapılan açıklamada Halk TV'ye 3 hafta yayın durdurma kararının verilmesi ve 80 bin TL para cezasının verilmesinin ileriye demokrasiye işaret olduğunu söyledi. Uğur Dündar'ın açıklamaları arasında FOX TV'nin milyonlarca ceza ile karşı karşıya kalabileceğine değinildi.
Editör: Haber Merkezi