Tesla'nın elektrikli spor otomobili piyasasında liderliğini elinden alacak adım ilk olarak Porsche'den geldi. Şirketin daha asfalta ayak basmadığı spor otomobili şimdiden 10 binden fazla ön sipariş aldı. Şirketin spor otomobil konusunda başarısı kanıtlanmış olduğu için elektrikli otomobil konusunda da başarılı bir adım atılacağı müşteriler tarafından tahmin ediliyor. Porsche'nin 10 binden fazla ön sipariş alan ve elektrikli bir model olan Taycan  hakkında çarpıcı bir açıklaması var. Açıklamaya göre ön sipariş verenlerin yarısından fazlasının Tesla kullanıcısı olduğu söyleniyor.

80 BİN DOLARDAN FAZLA KARŞILIĞI OLACAK


Porsche'nin elektrikli otomobili Taycan daha piyasaya çıkmadı. Ön siparişleri alınan otomobilinin tahmini fiyatının 80 ile 85 bin dolar arasında bir fiyatının olacağını söyleyelim. Aracın opsiyonlu halinin çok daha yüksek bir fiyata satılacağı elbette aşikardır. Aracın 600 beygirlik güce sahip olduğu ve 3.5 saniyede 100 km hıza çıkabildiği teknik özellikleri arasında yer alıyor. 9 dakika kadar şarj olan spor otomobilin 300 km yol yapabileceği söyleniyor. Bu rakibi Tesla'ya göre çok daha iyi bir detaydır. 9 dakikada 300 km Porsche'nin satışlarını bir hayli artıracak gibi duruyor.

OTOMOBİL DEVLERİ PETROLE VEDA ETMEK İSTEMİYOR


Amerika ve Almanya gibi birçok yerde petrol oldukça ucuza satılıyor. Üstelik petrol sayesinde ayakta kalabilen ülkeler olduğu için bazı otomobil markaları elektrikli otomobillerini piyasaya sürmüyorlar. Dünyanın en çok otomobil satışı yapan markaları Audi, Mercedes-Benz,Volvo yada Maserati gibi birçok markasından halen elektrikli otomobil haberi gelmedi. Otomobil devlerinin petrol zengini olan ülkelere desteğinin bitmesine çok az bir zaman kaldı. Petrolün yerini artık elektrikli otomobiller alacak.
Editör: Haber Merkezi