Dünya üzerinde milyonlarca ücretli abonesi bulunan ve internetten yayın yapan televizyon olma özelliğini taşıyan Netflix, global anlamda bir olaya imza attı. Netflix'te yayınlanan bir programda Suudi Arabistan'da bazı diplomatlar ve olaylar ele alındı. Komedi içerikli programda ele alınan konular sebebiyle Riyad yönetimi hemen yetkililer ile iletişime geçerek programı şikayet etti. Suudi yetkililerin şikayeti üzerine 'Hasan Minhaj ile Vatanseverlik Yasası' isimli programın bir bölümü tekrar eklenmemek üzere yayından kaldırıldı. Netflix yönetimi bölümü kaldırdıktan sonra jet hızıyla bir açıklama yaptı.

YEMEN SAVAŞI VE PRENS SELMAN ELEŞTİRİLDİ


Bahsi geçen ve Netflix'te yayınlanan komedi programında mizahi olarak mı yoksa ciddi bir şekilde mi eleştiri yapıldığına dair herhangi bir bilgi yok. Prens Muhammed bin Selman'a yapılan eleştirilerden dolayı bölümün yayından kaldırıldığı düşünülüyordu fakat Netflix yönetimi ters köşe yaparak olayı başka bir yöne çekti. Siber suçla mücadele yasasını ihlal ettiğinin altını çizen yetkililer, bölümün sadece Suudi Arabistan'da erişime kapatıldığını bildirdi.

PROGRAMIN SUNUCUSU AÇIKLAMA YAPTI


Prens Selman'a ve aynı zamanda Riyad yönteminin politikaları sebebiyle Yemen'de savaşı eleştiren Hasan Minhaj, sosyal medya aracılığıyla açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada bir Müslüman ve aynı zamanda Amerikalı olarak, Suudi Arabistan ile ilişkilerinin gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Suudi Arabistan'da sadece Netflix'in kaldırdığı bölüm diğer video izleme platformlarında izlenmeye devam ediyor ve Riyad yönetiminin bu videolara halen engel koymadığı biliniyor.
Editör: Haber Merkezi