Yunanistan ile Türkiye arasında yaşanan sorunlar her geçen gün kuvvet kazanırken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan konu ile ilgili olarak çok sert bir uyarı yapıldı. Uyarının son derece dostane olduğunu da vurgulanarak Yunanistan makamlarına iletildi. Ege Denizi Türkiye ile Yunanistan'ın karşılıklı olarak atışmalarına şahit oluyor. Aynı zamanda sahil koruma ekipleri tarafından da sık sık Yunanistan botları ikaz ediliyor. Bizim sularımıza giren Yunan askerlerine gerekli cevap verildiği için Yunanlar artık buna cesaret edemiyorlar. Her ihtimale karşı Çavuşoğlu'nun uyarısı Yunanistan tarafından alınmıştır diye tahmin ediyoruz.

ÇAVUŞOĞLU SERT KONUŞTU: ELİMİZDEN BİR KAZA ÇIKMASIN


Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun uyarıları dikkate alınmadığı taktirde sahil güvenlik ekipleri gereken yanıtı en sert bir şekilde verecektir. Ege denizinde yer al kayalıklara yada küçük adacıklara çıkarak ne yapmaya çalıştığını anlayamadığımız Yunanistan askerleri kendilerini 'şımarık çocuk' diye tabir ediyor. Hidrokarbon rezervlerinin korunması ve değerlendirilmesi için Türkiye'nin gereken hassasiyeti göstereceği de yine Çavuşoğlu'nun açıklamaları arasında yer alıyor.

YERLİ SONDAJ GEMİLERİ ÇALIŞMALARA BAŞLADI


Yunanistan'ın en büyük sıkıntılarından birisi Türkiye'nin petrol ve hidrokarbon rezervleri aramak için denizlere açılan yerli sondaj gemileridir. Lafta buna engel olmaya çalışan Yunanistan askerleri, sahil güvenlik ekipleri tarafından botlarla bölgeden uzaklaştırılıyor. Yunanistan'a ait deniz araçları arkalarına bile bakmadan bölgeyi terk ediyorlar. Mevlüt Çavuşoğlu açıklamaların sonunda, Türkiye'nin kendi sularında her zaman haklarını sonuna kadar savunacağı da ekledi.
Editör: Haber Merkezi