Lübnan'ın başkenti Beyrut liman bölgesinde bulunan bir depoda meydana gelen şiddetli patlamayla sarsıldı.

Patlamanın ardından bilanço netleşmeye başladı. Lübnan güvenlik ve sağlık kaynaklarına göre şu ana kadar 10 kişinin cansız bedenleri hastanelere ulaştı. Patlamanın etkisiyle bölgedeki binaların camları kırıldığı, bazılarının balkonlarının çöktüğü ifade edildi.

Ayrıca çok sayıda kişinin de patlamanın şiddetiyle etrafa saçılan parçalar ve enkaz nedeniyle yaralandığı aktarıldı. Eski Başbakan Saad el-Hariri'nin evinin yakınlarında meydana gelen patlamada hükümet binasının da zarar gördüğü belirtildi

Eski Başbakan Hariri'nin evinde büyük hasar oluştu

Nedeni henüz kesin olarak belirlenemeyen patlamayla birlikte çevredeki binalarda da hasar oluştu. Eski Başbakan Saad el-Hariri'nin evinin yakınlarında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre, çok sayıda kişi de yaralandı.

Hariri'nin evinde ve çevre binalarda büyük hasar oluşurken, eski başbakanın sağlık durumunun iyi olduğu ve olayı takip ettiği belirtildi.

Patlama nedeniyle hükümet binası ve Muhammed el-Emin Camisi'nde büyük hasar oluştu.

'Enkaz altında insanlar var'

Nedeni henüz kesin olarak belirlenemeyen patlamayla birlikte çevredeki binalarda da hasar oluştu. Patlamanın etkisiyle 3 katlı bir binanın yıkıldığı, enkaz altında hala insanların olduğu belirtildi. Reuters'a göre patlamada ilk belirlemelere göre 10 kişi hayatını kaybetti.

Lübnan Valisi: Hiroşima benzeri bir ulusal felaket

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunurken gözyaşlarına hakim olamayan Beyrut Valisi Mervan Abbud, limandaki patlamayı Hiroşima ve Nagazaki'ye benzetti.

LBC televizyon kanalına bağlanan Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan, patlamanın 'çok sayıda yaralanmaya' ve büyük hasara neden olduğunu söyledi. 

Hizbullah: Patlamada silah depolarımızın hedef alındığı iddiası gerçek dışıdır

Hizbullah'a yakın kaynaklar ülkenin yerel medyasına yaptığı açıklamada, Beyrut'taki patlamanın, kendilerine ait silah depolarında meydana geldiği ve saldırının İsrail tarafından gerçekleştirildiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi. 

Lübnan medyası, patlamanın ardından moloz altında kalmış insanların görüntülerini yayımladı. 

Editör: Haber Merkezi