Geçtiğimiz dakikalarda tüylerimizi diken diken eden bir haber geldi. Kore'de bulunan bir adrese özel hareket polisinin baskın yapmasıyla birlikte ortaya oldukça değerli ürünler çıktı. Lüks mağazalara verilmek üzere tamamı sahte olan Apple ürünleri bulundu. Ürünlerinin piyasa değerinin Kore makamları tarafından açıklanan bilgiye göre yaklaşık olarak 892 bin dolar değerinde olduğu söylendi. Oldukça büyük bir dolandırıcılığa karşı polisin yaptığı baskın sahte ürünlerin piyasaya sürülmesini engelledi.

APPLE ASYA DİREKTÖRÜ POLİSE TEŞEKKÜR ETTİ


Sahte Apple ürünlerinin satılmasını engellemek için var gücüyle çalışan Apple'ın yaptığı çalışmalar işe yaramayınca güvenlik güçleri devreye girmişti. Verilen bilgilere göre Kore polisinin piyasa değeri 892 bin dolara ulaşan sahte Apple ürünlerinin insan sağlığına zararlı olduğu da söylendi. Orijinal ürünleri alınması konusunda sık sık uyarılarda bulunan teknolojiyle ünlenmiş ülke Kore'de, polislerin yaptığı baskına Apple tarafından da teşekkür edildiği haberi geldi. Apple Asya ve Pasifik Bölge Direktörü Donald Shruhan, Kore polisine minnettar olduklarını söyledi.

ÇİN VE HİNDİSTAN'DA ORİJİNAL ÜRÜN BULUNAMIYOR


Üretilen sahte ürünlerin Apple'ın orijinal ürünlerinden ayrılma konusunda işlerin çok zor olduğunu söyleyen yetkililer, sahte ürünlerin orijinal ürünlere göre çok daha fazla kullanıldığını söylemesi bizi bir hayli şaşırttı. Çin ve Hindistan'da sahte ürünlerin orijinal ürünlerden hiçbir farkının olmadığını ve hatta kalite anlamında bazılarının çok daha iyi olduğunu Kore kaynaklarına göre yaygın bir hale geldi. Apple'ın işi bu yüzde çok zor bir hale geldi ama emniyet güçlerinin çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor.
Editör: Haber Merkezi