İsrail Başbakanı Bennett, Rusya lideri Putin'in Dışişleri Bakanı Lavrov'un sarf ettiği ve dünyaya bomba gibi düşen 'Hitler Yahudi kökenliydi' sözleri için özür dilediğini duyurdu.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid ile telefonda görüştü. Görüşmenin ardından sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Kuleba, İsrail Bağımsızlık Günü vesilesiyle Lapid ile görüştüğünü belirterek, İsrail’e Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda Ukrayna’ya desteği için ve insani yardımlarından dolayı teşekkür ettiğini aktardı. Kuleba, Lapid’in kendisine İsrail'in savaş sırasında ve sonrasında, yaptırımlardan kaçınmayı önlemek ve Ukrayna'nın yeniden inşasına yardım etmek de dahil olmak üzere Ukrayna'nın yanında duracağına dair bana güvence verdiğini belirtti.

ABD'de, Katil İsrail'in Gazze'ye saldırganlığı ABD'li Gençleri İslam'ı öğrenmek için Kurana yönlendiriyor ABD'de, Katil İsrail'in Gazze'ye saldırganlığı ABD'li Gençleri İslam'ı öğrenmek için Kurana yönlendiriyor

AFP'de yer alan haberde; Lapid ve kendisinin Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Yahudi aleyhtarı açıklamalarına öfkeli olduklarını ifade eden Kuleba, “Antisemitizmin Rus seçkinleri arasında uzun bir geçmişe sahip olduğunu vurguladım. Lavrov için tek çıkış yolu, tüm Yahudilerin önünde alenen özür dilemektir. Antisemitizm tolere edilemez” dedi.

Editör: Haber Merkezi