Erzurum'da bir araya gelen girişimciler acil durumlar için kullanılacak olan bir drone üretti. Drone çok amaçlı bir şekilde kullanılabileceği gibi genelde acil durumlar için hizmet verecek. Mucitlerin sosyal medya hesaplarından paylaştığı bilgiye göre üretilen drone kan ve organ ihtiyaçlarına direkt olarak karşılık verecek. Birçok durumda ise ulaşılamayan bölgelere giderek ilk yardım malzemeleri taşıyacak. Webtekno'ya açıklama yapan girişimciler ürettikleri drone ile acil durumlarda hizmet vereceklerini açıkladılar. Drone üreticilerinin açıklamalarına göre AFAD, Kızılay ve devletin birçok sağlık kuruluşu bu yeni Drone ile çok daha fazla insanın hayatını kurtaracaklar.

YÜZDE 80 YERLİ DRONE 1 SAAT UÇABİLİYOR


Doktor ve makine mühendislerinin birleşimi sırasında ortaya çıkan ürünün ismi 'Hızır' oldu. Hızır ismindeki bu drone 1 saat boyunca havada kalabiliyor. Yüzde 80 yerli imkanlarla üretilen drone sağlık sektöründe devlet destekli kullanılacak mı merak ediliyor. Sadece kurtarma operasyonlarında değil aynı zaman mega şehirlerdeki trafik sebebiyle de bu tür teknolojik aygıtların kullanımı artırabilir ve ilk yardım çok daha kolay bir hale gelebilir. Üretilen bu drone bu sebeple hayati değerler taşıyor.

20 ÜNİTE KAN NAKLİ YAPABİLİYOR


Mega şehirlerde kan ihtiyaçları anında halledilebiliyor fakat ülkemizin gelişmemiş şehirlerinde ve köylerinde kan nakli bazen günler alabiliyor. Üretilen bu drone özellikleri arasında tek bir seferde 20 ünite kan nakli yapabilme gibi oldukça önemli imkanlar var. Sağlık için üretilen bu drone birçok girişimciye ilham olabileceği gibi birçok kişinin de hayatını kurtaracak. Drone halen geliştiriliyor. Sağlık bakanlığının bu konu hakkında atacağı adımı hep birlikte göreceğiz.
Editör: Haber Merkezi