Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Berlin Mescid-i Aksa Camii’ne kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıda bulunuldu. Öte yandan Hamburg kentindeki DİTİB Muradiye Camii’ne İslama ve Müslümanlara yönelik hakaretler içeren ifadeler yer aldığı mektup gönderildi.

Berlin kentinin Wedding semtindeki DİTİB Mescid-i Aksa Camii’nin dış cephesine ve lokal kısmının camlarına yazılar yazıldı.

Camilerinin ikinci kez saldırıya maruz kaldığını ifade eden DİTİB Mescid-i Aksa Camii dernek başkanı Şinasi Yaşar şu açıklamada bulundu: “Din görevlimiz sabah namazında camimizin lokal kısmı ve dış cephesine hakaret içerikli yazıların yazıldığını fark etti. Polise haber verdik. Gerekli incelemeleri yapması için polisin gelmesini bekliyoruz. Camimize ikinci kez saldırı oldu, inşallah bu saldırının fail yada faillerinin yakalanır ve son olur diye temenni ediyoruz.”

Hamburg kentindeki DİTİB Muradiye Camii’ne İslama ve Müslümanlara yönelik hakaretler içeren ifadeler yer aldığı mektup gönderildi.

Camilerine gönderilen mektubu yerel yetkililerle paylaştıklarını söyleyen DİTİB Muradiye Camii dernek başkanı Yusuf Seymen, “Posta yoluyla İslam dinine ve Müslümanlara yönelik hakaretlerin bulunduğu mektubu yerel emniyetle paylaştık. Yönetim ve cemaatimiz derin üzüntü duyuyoruz. Mektupla ilgili gerekli inceleme başlatıldı” dedi.

KAYNAK: DİYANETHABER

Editör: Haber Merkezi