Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlarından dolayı oldukça büyük rahatsızlık duyan Amerika, daha önce Suriye'den çekileceğini ve bütün askerlerini Amerika'ya geri toplayacaklarını açıklamıştı. Az önce gelen bir açıklama verilen bu sözün her zaman olduğu gibi gerçeği yansıtmadığını ortaya çıkardı. ABD başkanı Donald Trump'ın basına verdiği bilgide Suriye'den çekilmelerinin zaman alacağı söylenmişti. Bu açıklamaya ek olarak yine Amerikan basın kaynaklarında iddia edilen 4 aylık çekilme süresininde tamamen yalan olduğu açıklandı. Trump'ın yaptığı açıklamada 4 aylık öngörülen sürenin tamamen uydurma olduğu söylendi.

KÜRT GÜÇLERİNE DESTEK VERİLMEYE DEVAM EDİLECEK


Donald Trump ve kabinesi Beyaz Saray'da bir araya gelerek oldukça uzun süren bir toplantı iştirak ettiler. Toplantıdan önce ise bütün dünyayı ilgilendiren haberler basın ile paylaşıldı. Donald Trump Suriye'den çekileceklerini fakat bunun zaman alacağını söyledi. Çekilseler bile Kürt güçlerine desteğin devam edeceği de söylendi. Dünyanın sonuna kadar Suriye'de kalmak istemediğini ve Amerika'nın orada kalmak istemediğini sözlerine ekleyen Trump, Suriye'nin sadece kum ve topraktan ibaret olduğunu söyledi. Çok uzun zaman önce kaybedilen bir toprak parçası olan Suriye'de bir zenginliğin olmaması ise Donald Trump'ın açıklamalarında yer aldı.

ASYA'DA ÇOK BÜYÜK BİR SAVAŞA ENGEL OLUNDU


Beyaz Saray'da gerçekleştirilen kabine toplantısından önce verilen bilgiler arasında Asya konularına da dikkat çekildi. Kuzey Kore liderinden çok ciddi bir mektup aldığını söylendi. Daha öncede Kuzey Kore ile iletişime geçilerek Asya'da çok ciddi bir savaşın önüne geçildiği dile getirilmişti. Savaşa ramak kala ABD'nin müdahalesi sonucunda olayın engellediği yine basına verilen demeçler arasında yer aldı. Çok yakında Kuzey Kore lideriyle ikili bir görüşmenin yapılacağı söylendi.
Editör: Haber Merkezi