Dünya devi Amazon'un bütün dünya hükmettiği e-ticaret sektöründe büyüme oranları devam ediyor. Dünyanın en zengin şirketi konumunda olan Amazon'un özellikle Amerika'da aktif olarak kullandığını çok iyi biliyoruz. Bazı ülkelerde hiç bilinmeyen veya kullanılmayan bir girişim olan Amazon'un bütün dünyaya hükmetmesine çok az bir zaman kaldı. Bir araştırma şirketinin verilerine göre geçtiğimiz yıl 136 milyar dolardan fazla kar eden şirketin 2018 yılı gelirleri tam ikiye katlandı. Resmi olmayan bilgilere göre geçen yıla oranla 2 kat büyüme gösteren şirketin bu yıl yaklaşık olarak 260 milyar dolarlık bir geliri oldu. Bu gelir bazı ülkelerin milli gelirlerinden çok daha fazladır.

AMAZON EZELİ RAKİPLERİNİN YOLUNU KAPATIYOR


Amazon ilk açıldığında neredeyse yıllarca gelir elde edemedi ve hatta çok ciddi olmasa da zarar ettiği günlerde oldu. Bu günleri hiç önemsemeyen ve oldukça iddialı olan Amazon yöneticileri şuan dünyanın en zengin insanları konumundalar. 2007 yılında sadece 15 milyar dolarlık bir geliri olan şirketin tam 11 yıl sonra gelirini 17 kat artırması şans değildir. Şirketin farklı bir satış politikası bulunduğu gibi sadece kendine değil aynı zamanda birçok kullanıcısına da milyonlar kazandırıyor. Amazon üzerinden ürün satan kullanıcılarda büyüme göstererek bu yıl gelirlerini ikiye katladılar.



Amazon hemen yukarıda gördüğünüz gibi sadece e-ticaret sektöründe değil mobil pazarlama ve aynı zamanda web hizmetlerinde de devrim yarattı. Google'ın bile önünde olan web servisleri her geçen gün büyüme gösteriyor. 2018 yılında Amazon Web Services (AWS) ile hem Türkiye'de hem de diğer ülkelerde başarı yakalayan şirketin gelecek yıl bu konu hakkında ciddi çalışmaları bulunuyor. 2018 yılında yaklaşık olarak 260 milyarlık doların elde edildiği söylenmiştik. Amazon kendi ülkesi olan Amerika'da farklı projeler üzerinde çalışıyor. Elde ettiği gelirin bir kısmını AR-GE çalışmaları için harcıyor. Lojistik ve taşıma maliyetlerinin yeni yılda ciddi artış sağlayacağını düşündüğümüz için şirketin yeni yılda çok daha fazla gelir elde etmesi gerekiyor.
Editör: Haber Merkezi