Mühendislik denince akla ilk gelen ülke Almanya'dır. Alman markası otomobiller, ağır sanayi ürünleri ve askeri araçların neredeyse hepsi Alman malıdır ve dünyaya pazarlanır. Almanlar, mühendislik zekası olarak oldukça iyidirler ve aynı zamanda imkansız denilen her şeyi küçük mühendislik fikirleri ile kısa sürede halledebilirler. Almanya'dan gelen haberde helikopterlerin kar temizliği yapmaya başladığı söylendi. Yabancı basında ve sosyal medyada 'yok artık' denilen görüntüyü görünce sizinde ağzınız açık kalacak.

OTOYOL KENARINDAKİ AĞAÇLAR TEMİZLENDİ


Taufkirchen ve Holzkirchen otoyolu, ülkede en aktif kullanılan otoyoldur. Otoyol doğanın içerisine yapıldığı için sırf manzara için bile otoyolu kullanan insan sayısı bir hayli fazladır. Taufkirchen ve Holzkirchen otoyolundaki ağaçların üzerindeki çok ciddi kar birikintileri, yoldan geçen araçlar için tehlike oluşturuyordu. Ekipler karları kısa sürede temizlemenin yolunu ararken helikopter ile temizliğin işe yarayacağını düşünerek çalışmalara başladılar. Ağaçların üzerindeki kar kütleleri helikopter ile temizlendi.

HELİKOPTER PERVANESİYLE RÜZGAR YAPILDI


Helikopterlerin kullanımı ise genelde pervanelerinin yarattığı rüzgardan dolayı oldu. Helikopterlerin pervanelerin çıkan ciddi rüzgar sayesinde tonlarca ağırlıktaki kar kütlesi yerle bir edildi. Usta pilotların yarattığı ters rüzgar karı yok etti ve otoyoldan geçen araçların güvenliği azami seviyeye çıkardı. İlk defa böyle bir yöntem kullanan Almanlar yine dünyaya örnek olacak bir davranışta bulundu.
Editör: Haber Merkezi